Çerkezköy Bakış-DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’ya çattı.


“ŞUURSUZLUK” ELEŞTİRİSİ


Kara, yaptığı yazılı açıklamada, “Öncelikle Sayın Vahap Akay’ın muhtarları toplayarak yaptığı açıklamayı dikkatlice hem izledik hem de okuduk. Sayın Akay, yaptığı açıklamada çalışmalar hakkında bilgiler verirken, yapılan eleştiriler hakkında ise ‘şuursuz eleştiriler’ dedi. ‘Şuursuz’ olarak nitelendirdiği eleştirilerin kime ait olduğunu belirtmemesine rağmen, bu şuursuzluğun havada kalmaması için birkaç soru sorma gereği duyduk.  Şuursuzluk, yanlışı eleştirmek midir yoksa yanlışta ısrar etmek midir? Şuursuzluk, eleştirmek midir yoksa araç park sorunu olan Atatürk Caddesi’nde yapılacak olan yol ve kaldırım çalışmalarını yapılacak meydan altı otopark projesine göre yapıp daha sonra meydan altı otoparkı iptal etmek midir? Diyeceksiniz ki ‘Büyükşehir Belediyesi iptal etti’, hayır siz arkasında durmadınız! Şuursuzluk, eleştirmek midir yoksa kazılan ve yeniden yapılacak olan yol ve kaldırımların altından bugün ve yarın ne tür kabloların, ne tür materyallerin geçeceğini hesap etmeden yeni dökülen betonu bir daha kırmak ve yeniden beton dökmek ve yine unutulan işler için bir daha kırmak ve yeniden beton dökmek midir? Eğer bugün Atatürk ve Öztrak Caddeleri komple kazılıp yeniden yapılıyorsa, sadece su boruları üzerinden yola çıkılıyorsa, demek ki siz bu yol ve caddelerin altından 60-70 yıl sonra nelerin geçeceğini, nelere ihtiyaç duyulacağını hesap etmiyor ve yine kısa vadeli düşünüyorsunuz demektir. Şuursuzluk, eleştirmek midir yoksa eleştirdiği zihniyet gibi gideceği veya ziyaret edeceği yerlerin kaldırımsız beton yollarına bir gün önceden yama yapmak mıdır? Sayın Akay, kendisinin de anlam veremediği bir rahatlık içinde ‘her şey kontrol altında’ diyebilir fakat biz öyle göremiyoruz. Bu çalışmalar elbet bir gün bitecek. Bu çalışmaların bitmesi halinde, Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nin yapılarına ve Çerkezköy’ün ihtiyacına uygun olmayan üst yapı projelerini hayata geçirdiklerinin farkına varacaklar. Söz konusu uygunsuzluğu yapılacak olan şatafatlı ışıklandırmalar da örtemeyecek maalesef. Bunun için şuursuzluk yapılan eleştiriler değil, yapılan öngörüsüz çalışmalardır.” dedi.

KOZUVA’YA ELEŞTİRİ


Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’yı da eleştiren Kara, “Bu hafta okuduğumuz açıklamalardan diğeri ise Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın açıklanan “Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçısı 2021” listesinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 42 firmanın yer alması ile ilgili. Sayın Kozuva, haklı olarak “üretmeye devam etmeliyiz” diyerek gururlanırken, keşke bu başarılı firmalarımıza gelirlerinin yüzde 40’nı TCMB’ye, yüzde 30’unu da bir bankaya satmayı taahhüt edeceklerini de hatırlatsaydı. Öte yandan Sayın Kozuva, “büyümek için üretmeye devam etmeliyiz” derken keşke dönüp de Avrupa’nın en ucuz işçi konumunda olan Çerkezköy halkı için de bir şeyler söyleyebilse. Kendisinin konumu ve durumu iyi olabilir fakat unutmamalı ki ne Çerkezköy’ün ihracatçı firmaları ne de Çerkezköy’ün çalışkan halkı; desteklediği, ufak bir itiraz dahi bile edemediği günümüz mevcut sisteminden ve uygulamalarından memnun değildir. Bunun için “İhracat rakamlarımızın artışı, ülkemizin büyümesi, gelişmesi ve en büyük 10 ekonomi arasında yer alma hedefine ulaşmamız konusunda büyük önem arz ediyor” diyerek en büyük 10 ekonomi arasına girilmeyeceğini, bırakın ilk 10’a 21’inci sıraya gerilediğimizi hatırlatır, en büyük 10 büyük ekonomisi arasına girmemiz için hangi şartları yerine getirmemiz gerektiğini araştırmasını öneririz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim