Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şaban Kardeş, Kent Konseyi Başkan adayı olarak Çerkezköy ve Kapaklı’daki gazeteciler ile Pera Villa’da düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. 
“5 ARALIK’TA SEÇİM VAR”
“Çerkezköy İçin Birlikte Daha Güçlüyüz” sloganı ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kardeş, “Seçimler benim için olduğu kadar Çerkezköy için de önemli. Çerkezköy Kent Konseyi seçimleri yenilenecek biliyorsunuz. Hepinizin de bildiği gibi 5 Aralık’ta seçim var. Ben de 20 yılı aşkın süredir bu ilçede yaşayan, bu ilçede gazetecilik yapan birçoğunuzla yakın çalışıp, birçoğunuzla da hala çalışmaya devam eden bir arkadaşınız olarak Kent Konseyi Başkanlığına adayım. Yıllar önce Batı Marmara Gazeteciler Derneği diye bir dernek kurmuştuk. Dernek olarak Çerkezköy’e yapılması düşünülen termik santralle ilgili bir duruş sergiledik” dedi.
ADAYLIK SÜRECİNİ ANLATTI
Kent Konseyi adaylık süreci hakkında bilgi veren Kardeş; “Biliyorsunuz haziran ayında kent konseyinde başkanlık seçimi olmuştu, ben de gittim orada oyumu kullandım. Sonrasında birtakım itirazlar oldu. İsmail Akın’ın babasının cenazesinde Serkan beyle (Karagöz) karşılaştık, kendisi seçimlerin iptal olduğunu söyledi. Ben de ‘Aday olacak mısınız?’ diye sordum. ‘Sen aday ol’ dedi. Ben de ‘Olurum’ dedim. Ve serüvenimiz başladı. Konseyde oy kullanacak 107 tane üye var. Birçoğu Kent Konseyi’nin bünyesinde. Bir de Çerkezköy’de oy kullanıp, Çerkezköy’de faaliyet göstermeyenler var. Bir tanesini ben söyleyeyim. Mesela Saadet Partisi oy kullanacaklar listesinde yok. Onun da olması gerekiyordu, sürekli aktifler ve ilçemizde faaliyet gösteriyorlar. Geçtiğimiz günlerde de bağımlılıkla mücadele etkinliği düzenlemişlerdi” ifadelerini kullandı.

“YARINLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Kent Konseyi Başkanı olduğu takdirde Batı Marmara Gazeteciler Dernek Başkanlığı’nı bırakacağını ifade eden Kardeş; “Konsey başkanı olursam dernek yöneticiliğini bırakacağım. Birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyorum. Kent Konseyi’nde herkesin sözü olmalı. Siyaseten kent konseyi kurulduğu günden beri, AK Parti ve CHP’li olmuştur. Ben AK Partili kadar AK Partiliyim, CHP’li kadar CHP’liyim, hepinizin bildiği gibi ben özümde Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir üyesiyim ama kent konseyinde siyasetin dışında Çerkezköy’ün çıkar ve menfaatleri, insan odaklı, insan merkezli olacak. Onlar için üreteceğim, yarınlar için bir şeyler yapmaya çalışacağım. Umarım 5 Aralık’ta saat 10:00’da Çerkezköy Kent Konseyi’nde yapılacak seçimler önce ülkemiz, ardından ilçemiz için hayırlara vesile olur. Bu önemli günde sizlerin burada olması son derece önemli. Ben bugüne kadar hep sorgulayandım, artık sorgulanan olacağım. Eleştiri insanın gelişimi için önemli bir gelişme. Ama biz birçok insanı eleştirdiğimizde, o kişi bunu algılamıyor. Biz hep halk için çalıştık. Bundan sonra da böyle olacak. Sizlerin ortak aklıyla, sizlerin önerilerinizle doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Sizlerin önerileriyle Kent Konseyi’ni oluşturacağız. Ben Kent Konseyi’nin dış yapısını dış etkenlerden korunaklı bir şekilde oluşturacağım. O’cu, bu’cu demeden herkese kucak açacağız. Allah ne kadar ömür verir bilmiyorum ama bundan sonraki süreci gazeteci olarak değil kent konseyi başkanı olarak yapacağım. Seçildiğim günde Gazeteciler Derneği Başkanlığını bırakacağım. Ben inanıyorum. Kaybedeceğim hiçbir şey yok. Ne kazanırsak kazanalım, kaybediyoruz. İnsan olarak ömrümüz gidiyor. Ben korkmuyorum” şeklinde konuştu.
“1 KİŞİ OY KULLANACAK AMA BİNLERCE KİŞİYİ TEMSİL EDİYOR”
Seçim logosunun anlamını paylaşan Kardeş; “Arkamda gördüğünüz logo bir çizgidir, herkes girebilir. Çerkezköy’deki bütün gençleri, bütün sivil toplum kuruluşlarını bekliyoruz. Belki de orada 107 kişi oy kullanacak ama her biri binlerce insanı temsil ediyor. Belki esnaf odasında 1 kişi oy kullanacak ama o binlerce esnafı temsil ediyor. Ben bu işi taşırım. Bana görev verilirse bugüne kadar yaptığım gibi bundan sonra da sorumluluktan kaçmayacağım.” dedi.

“BİR KİŞİNİN 2 OYU VAR”
Seçimle ilgili tereddütleri hakkında gelen soruya Kardeş; “Bir tane tereddüdüm var. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından onaylanan liste yanımda. Bu listede ilk seçimde benzer bir durum olabilir diye endişem var. O da şu bir kişi iki farklı isimle oy kullanıyor. Kaan Taşkın iki tane oy kullanıyor biri Çerkezköy Kent Konseyi Meclisi’nde bir de Rotary Kulübü Başkanı olarak” dedi.
“SİYASET HER YERDE”
Seçimlere siyaset karışıp karışmayacağı konusunda gelen soruya ise Kardeş, siyasetin her yerde olduğunu belirterek; “Karışıp karışmayacağını seçimde göreceğiz. Kaymakam beyle görüşmemizde bana Vahap Başkanımızla anlaşıp anlaşmayacağımızı sormuştu. Ben de bizim iki ortak noktamız var. Biri Çerkezköy sevdamız, diğeri de ülke sevdamız. O yüzden anlaşacağımızı düşünüyorum” dedi. 
 

Editör: TE Bilisim