Çerkezköy Bakış - Bölgesel Amatör Lig'de 11. hafta mücadelesinde Kapaklıspor ile Çerkezköy 1911 Spor geçtiğimiz pazar günü Kapaklı Şehir Stadyumu'nda karşı karşıya gelmiş, komşu iki ilçenin takımı arasında oynanan futbol maçında sportmenliğe aykırı olaylar yaşanmıştı. Çıkan kavga sonrası 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Yiğit Aslan yapıtğı açıklamada Kapaklıspor Kulübü Başkanı Nizamettin Çoban’a tepki göstererek, “Futbolcularımıza ve teknik heyetimize tekme tokat saldırdılar. Bu nasıl bir kardeşliktir. Bize kardeşlikten bahsediyorlar ama böyle kardeşlik mi olur. Benim taraftarımı getir diyorsun, taraftarım geliyor. Tribünlerden yaka paça çıkartılıyor, sen yönetici olarak müdahale etmiyorsun" diyerek tepki göstermişti. 

TATLI YİYİP TATLI KONUŞTULAR

Yaşanan olayların ardından Kapaklıspor tarafından 1911 Çerkezköyspor’a özür ziyareti gerçekleştirildi.

Kapaklıspor Başkanı Nizamettin Çoban beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Cengiz Vural ve takım kaptanı Tolga Aşçı ile birlikte 1911 Çerkezköyspor tesislerinde 1911 Çerkezköyspor Başkanı Murat Yiğit Aslan, yönetim kurulu üyeleri ve Teknik Direktör Yahya Aydın’ı ziyaret etti. Kapaklıspor yönetimi, tatlı yiyip, tatlı konuşmak için getirdikleri tatlıları ikram ettiler.
ÖZÜR DİLEDİ

Hafta sonunda kendi evlerinde oynadıkları karşılaşmada tatsız olayların yaşandığını belirten Kapaklıspor Başkanı Nizamettin Çoban, "Karşılaşmada sahalarda görmek istemediğimiz olaylar yaşandı. Takımlarımız genç ve bu olaylardan ötürü ben şahsım ve kulübüm adına 1911 Çerkezköyspor  yönetiminden özür dilerim. Kimse bu olayların altında art niyet aramasın. Kesinlikle böyle şeylerin sahamızda olmasına karşıyız. Bizler ve futbolcular gelip geçicidir. iki takım da spor camiasının içinde yer alacaktır. Dosthane şekilde herkes önüne bakması gerekiyor. Gazeteciler beni arayarak ‘Neden demeç vermiyorsun?’ dedi ama demeç vermeye ve ortamı germeye gerek yok. İstenmeyen olaylar oldu ama biz toplum önündeki insanlarız. Bizim veya yönetimimizin birinin demeç vermesi ortamı germekten başka bir şey yapmaz. Bugün konuşup anlaştık, bundan sonra herkes kendi yoluna bakacak. 1911 Çerkezköyspor’a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. İnşallah hak eden şampiyon olur.” dedi.

“KARDEŞ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kapaklıspor ve 1911 Çerkezköyspor'un her zaman kardeş kulüp olduğunu ifade eden 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Yiğit Aslan ise ,“Pazar günü oynanan maçta yaşanan tatsızlıklardan dolayı biz de çok üzgünüz. Olmaması gerekirdi. Biz her zaman bunu dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Biz Kapaklıspor ile kardeş takımız, olmaya da devam edeceğiz. Biz yönetimler gelip geçiciyiz ancak Kapaklıspor ve 1911 Çerkezköyspor bakidir. Bugünden sonra iki takımın kardeş kalması için elimizden geleni yapacağız. Kapaklıspor ile alıp veremediğimiz yok, çıkmış olduğu yolda başarılar diliyoruz" dedi.

“AĞIR BİR CEZA ALACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM”

Gazetecilerin, "Federasyon karşılaşma ile ilgili nasıl bir karar alacak' sorusu üzerine konuşan Nizamettin Çoban, "Ağır bir ceza alacağımızı düşünmüyorum. Hakemler olayları görmedi ve bir tek gözlemcinin raporu var. Bu rapor ne kadar etkili olur bilmiyorum. Saha komseri ve gözlemcilerin raporlarının aynı olması lazım. Görüntülerde 1-2 kardeşimiz var onlara da maç cezası verilebilir" dedi.

“ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAKTIR”

Kapaklıspor ve 1911 Çerkezköyspor'un bu tür olayları sürekli yaşayan takımlar olmadığını ifade eden 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Yiğit Aslan,  "Bizim yaşadığımız tatsız bir olayın tüm emeklerimize yansıyacak hali yoktur. Bugüne kadar iki takım da birçok maç yaptı hiçbirinde böyle bir olay yaşanmadı. Şimdi bugün tek bir maçın ardından böyle bir karar gelmesi, öküzün altında buzağı aramaktır" dedi.

FUTBOLCULARDA ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Kapaklısporlu oyuncular Çerkezköy Belediyesine gelerek Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram'ında katıldığı bir görüşmede 1911 Çerkezköyspor’dan özür diledi. Pazar günü yaşanan kavgaya karışan Kapaklıspor futbolcuları olaydan duydukları pişmanlığı dile getirerek, 1911 Kulüp Başkanı Murat Yiğit Aslan ve yönetimiyle, futbolcularından özür diledi.

Editör: TE Bilisim