Çerkezköy Bakış - Koronavirüs salgını sürecinde internet üzerinden alışveriş çok yaygınlaştı. Yoğunluk nedeniyle kargo firmalarını teslimat süreleri de uzuyor.
Son günlerde internet üzerinden alışveriş yaparak siparişlerini bekleyen birçok vatandaş, kargo dağıtıcısı tarafından “paketiniz var aşağı iner misiniz?” denilerek aranıyor. Bu telefona birçok vatandaş şaşırırken, bazıları aşağıya inerek kargosunu teslim alırken, birçoğu da kapıya teslim olduğunu belirterek inmemeyi tercih ediyor.
Vatandaşlar, “Kargo firmaların yoğun oluğunu biliyoruz. Bu yoğunluğu yeni istihdamlarla atlatabilirler. Birçok kargo dağıtıcısı telefon ile arayarak kargonuz geldi. Aşağıya iner misiniz? diyor. Bizler siparişimizi daire numaramıza göre veriyoruz ve ücretini de ona göre ödüyoruz. Bütün kargo firmaları ve çalışanları için geçerli değil bu. Bazıları adrese teslim ediyor. Bazıları ise apartmana çıkmamak için aşağıya davet ediyor. Eğer biz aşağıya inerek siparişi teslim alacaksak, sipariş verdiğimizde böyle bir uygulamanın olduğunu bizlere bildirmeleri gerekiyor.” dediler.

 

Editör: TE Bilisim