Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi, özelikle perşembe günü gün boyu etkili olan ve cuma günü de aralıklarla devam eden kar yağışı ile ilgili ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı yaptı.

300 KM’LİK YOL AĞI TAMAMEN AÇILDI

Belediyeden yapılan açıklamada, “Perşembe gününün ilk saatlerinden itibaren etkili olan kar ve tipi ile mücadele çalışmalarına başlayan Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal ve Bakım Müdürlüğü Ekipleri, başta ana arterler olmak üzere kent genelinde tuzlama ve solüsyon çalışmalarına başladı. Kar ve tipinin etkisini arttırdığı Perşembe günü öğlen saatlerinde kent genelindeki ana arterleri açık tutmak için seferber olan Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal ve Bakım Müdürlüğü Ekipleri 14 kepçe, 3 tuzlama ve 1 solüsyon aracı, 2 greyder, 2 kar küreme aracı, 4 kamyon ve 87 personel ile çalışmalarını sürdürürken, kar yağışının etsini arttırdığı anlarda ana arterleri açık tutarak, vatandaşlarımızın mağdur olmasını önledi. Kar ve tipinin etkisinin Cuma günü azalması ile birlikte ana arterler ile birlikte ara sokaklarda da yol açma ve tuzlama çalışmalarına ağırlık veren Makine İkmal ve Bakım Müdürlüğü Ekiplerimiz iki gün içerisinde ara sokaklar dahil olmak üzere 300 kilometrelik yol ağımızda ulaşıma kapalı yol bırakmadılar.” denildi.

“EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

10 Mart Perşembe gününden itibaren Çerkezköy Belediyesi’nin kar ve tipinin hayatı olumsuz etkilememesi için tüm imkanları ile sahada olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaklaşık 300 kilometrelik yol ağımızı açık tutmak, vatandaşlarımızın mağdur olmamasını sağlamak için 14 kepçe, 3 tuzlama ve 1 solüsyon aracı, 2 greyder, 2 kar küreme aracı, 4 kamyon ve 87 personel ile çalışmalarımızı 24 saat esasına göre sürdürdük. Çalışmalar kapsamında yollarımıza 1140 ton tuz, 380 ton tuzlu su ve 20 ton solüsyon kullandık” dedi.

Karla mücadele çalışmalarında görev yapan tüm ekiplere teşekkür eden Başkan Akay, “Karla mücadele çalışmalarında zor şartlarda özveri ile görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Zaman zaman yaşanan aksaklıklar için vatandaşlarımızın affına sığınıyorum” ifadelerini kullandı.AA

Editör: TE Bilisim