Çerkezköy Bakış - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi, Karz-ı Hasen Sandığı konulu, Dost Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi.

TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER

MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nde düzenlenen toplantıya Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, MÜSİAD Yurtiçi Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Bekir Sami Nalbantoğlu, MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Abalı, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Bülent Baloğlu, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Avukat Kerim Atalay, AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Hatip Şirazi Batı, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Belediye Meclis Üyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay ve MÜSİAD Tekirdağ Şubesi üyeleri katıldı. Karz-ı Hasen Sandığı’nın önemine değinen MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Başkanı Muzaffer Aslan “Bu sandığın amacı, hiç bir çıkar amacı gözetmeksizin, sırf Allah’ın rızasını kazanmak için yapılan bir hizmet. Karz-ı Hasen; Allah’ın rızasını kazanmak ve din kardeşinin sıkıntısını gidermek amacı ile ödünç vermektir. Her şeyin sahibi ve maliki olan Allah hiçbir şeye muhtaç değildir, O Samet’tir yani her şey ona muhtaçtır. Yüce Allah kullarını iyilik yapmaya, güzel ve hayırlı işlere yönlendirmeye teşvik eder. Karz-ı  Hasen de,   öyle bir teşviktir ki, buna insanın ihtiyacı vardır” dedi.

“DAHA FAZLA İŞ YAPACAĞIZ”

Toplumu oluşturan fertler arasındaki sosyal yardımlaşma duygu ve olgusunun İslam'ın tavsiye ettiği en önemli konulardan biri olduğunu dile getiren Aslan “Faiz batağına saplanmamak için fahri bir yardımlaşma türü olan Karz-ı Hasen’e, işlerlik kazandırmak gerekir. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye’nin kredi notunu düşürmesini siyasi olduğunu düşünmekteyiz. Biz, ülkemize ve ekonomimize güveniyor ve bu şoku da atlatarak yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz. Bu noktada ülkemize düşen, ekonomimiz için gerekli olduğuna inandığımız yapısal reformları, kararlılıkla ve hızlı bir şekilde hayata geçirmektir. Tüm dünyaya en güzel cevabı bu şekilde vermeliyiz. MÜSİAD olarak, daha fazla proje üretecek, daha fazla iş yapacağız.  Dünyanın her yerinden işadamlarını, bürokratları ve temsilcileri bir araya getiren uluslararası ticaret fuarımız MÜSİAD Expo’nun 16.’sını ve Uluslararası İş Platformunun 20.’sini - 12 Kasım 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Ayrıca MÜSİAD Tekirdağ Şubesi ev sahipliğinde 3-4 Şubat 2017 tarihinde Genel İdare Kurulu Toplantısı’nı  yapacağız” dedi.

“İLK VE ÖRNEK OLABİLECEK BİR YAPIDIR”

MÜSİAD Yurtiçi Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Bekir Sami Nalbantoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı’nın kurulmasındaki amaç üyeler veya vefat eden üyenin eş ve çocukları arasında yardımlaşma kültürünü sağlamak için ödünç vermek (Karz-ı Hasen), ayrıca ihtiyaç sahibi üyelerin veya vefat eden üyelerin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım (sosyal yardım) yapmaktır. Sadece MÜSİAD ve genç MÜSİAD üyeleri, Karz-ı Hasen Sandığına üye olabilir. MÜSİAD, Karz-ı Hasen Sandığı’nın amaçlarını gerçekleştirmek için iki adet fon kurulmuştur. Karz-ı Hasen Fonu, sandık üyelerinden toplanan aidat ve gelirlerin yüzde 70’inden oluşmaktadır. İhtiyacı onaylanan üyenin, kısa vadeli borç ihtiyacını karşılayacak olan Karz-ı Hasen Fonu’nun çalışma prensiplerini, sandık yönetim kurulu, yönetmeliğe göre belirler. Sosyal yardım fonu, üyelere veya üyenin ölümü halinde eş ve çocuklarına karşılıksız olarak verilen yardımları kapsar. İhtiyacı onaylanan üyenin, karşılıksız yardım ihtiyacını karşılayacak olan sosyal yardım fonunun çalışma prensiplerini, sandık yönetim kurulu, yine yönetmeliğe göre belirler. Sosyal yardım fonu gelirleri, sandıktan bu fona aktarılacak miktarlardan ve ayrıca yapılan şartlı bağışlardan oluşmaktadır. Müzemmil suresi 20’inci ayette, ‘O halde o Kur-an’dan kolayınıza geleni okuyun, namazı kılın, zekatı verin ve Allah’a Karz-ı Hasen verin. Kendi hesabınıza hayır olarak ne (iyilik) yapıp gönderirseniz, onu Allah yanında daha hayırlı ve karşılık olarak daha büyük bulacaksınız. Allah’tan bağışlanma dileyin. Şüphesiz ki Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir’ buyurulmuştur. MÜSİAD Karz-ı Hasen sandığı, medeniyetimizin bir değeri olan yardımlaşma ve dayanışmayı kurumsal bir şekilde işletecek olması dolayısıyla Türkiye’de ilk ve örnek olabilecek bir yapıdır”
Editör: TE Bilisim