Çerkezköy Kaymakam Vekili, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, “Türk milletinin yeniden şahlanışının adı olan 15 Temmuz; tankın ve topun millet iradesi karşısında yenilmeye mahkûm olduğunun en önemli kanıtıdır. Milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar, 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuvva-i Milliye şuurunun vücut bulduğu kutlu bir mücadele ile bozguna uğramışlardır.” dedi.

Kaymakam Bayram Sağır, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Bayram Sağır, mesajında şu ifadelere yer verdi: 15 Temmuz 2016 tarihinde, terör örgütü FETÖ/PDY tarafından Aziz Milletimizin iradesi hiçe sayılarak, Milli irademize ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı, hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde O’nun milletine inancı ve kararlı iradesiyle, şanlı Türk Ordusunun gerçek unsurlarının tertemiz imanı ve ferasetiyle, Emniyet güçlerimizin kahramanca direnişi ve Cumhurbaşkanımızın davetiyle canını hiçe sayan Aziz Türk Milletinin taşıdığı Çanakkale ruhuyla engellenmiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ile asil milletimizin destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütüne karşı mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Türk milletinin yeniden şahlanışının adı olan 15 Temmuz; tankın ve topun millet iradesi karşısında yenilmeye mahkûm olduğunun en önemli kanıtıdır. Milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar, 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuvva-i Milliye şuurunun vücut bulduğu kutlu bir mücadele ile bozguna uğramışlardır. 15 Temmuz günü Türk milleti, söz konusu vatan olduğunda “bugün ölmeyeceksem ne zaman öleceğim” diyerek ölümü öldürdüğünü tüm dünyaya haykırmıştır.

Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemizin aydınlık geleceği uğruna, vatan aşkıyla canını hiçe sayan Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının onların bize emaneti olduğu gerçeğinden hareketle daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyor; Sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Editör: TE Bilisim