Çerkezköy’e atandığı günden beri ‘kaliteli eğitim’i öncelikli konu olarak belirleyen ve bu yönde çalışmalar yürüten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy’e yapılması planlanan Eğitim Kampüsü’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Eğitim Kampüsü için tahsis edilen 133 dönümlük alana 21 derslikli 39 okul yapılabileceğine dikkat çeken Kaymakam Kubilay, hayırseverlere seslenerek “Yapmayı planladığımız eğitim kampüsü, bacalı sanayisi ile tanınan Çerkezköy’e bacasız sanayi de kazandırmış olacak. Bu hayırlı yolu, ne olur gelin birlikte adımlayalım. Projemize katkı verecek hayırseverlerimizin ismini, biz de okullarımızda yaşatacağız. Lütfen çevrenizdeki hayırsevleri de buraya kanalize edin. Bu kampus, Çerkezköy’ün eğitim kalitesinin artması için büyük önem arzediyor.” diye konuştu.

Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de yapılacak olan Eğitim Kampüsü hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Dün saat 10:00’da Çerkezköy Kaymakamlığında gerçekleştirilen Eğitim Kampüsü hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışman katıldı.
“ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM”
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bilgilendirme toplantısında eğitimin en önemli meseleleri olduğunun altını çizerek, “Bizim önceliğimiz eğitim, çalışmalarımızın sonucu eğitim kampüsünü gerçekleştirdik ve hazineye ait olan yerin tahsisini yaptık. Ambardere’de doğalgaz ihtiyacı vardı ve o bölgede yapılan İmam Hatip Lisesi ile beraber doğalgaz ihtiyacı da tamamlandı. Yapılacak kampüsün doğalgazla alakalı bir problemi olmayacak.” dedi.



“ÇOCUKLARIN GELECEĞİNDEN ÖNEMLİ KONU YOK”
Kaymakam Kubilay açıklamalarının devamında şu ifadelere yer vererek, “Bölgemizde yüzlerce sanayi kuruluşu var. Bacasız sanayi olarak eğitimin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda temel mesajımız basın aracılığı ile eğitim kampüsüne dikkatleri çekmek istiyoruz. Eğitim Kampüsü konusunu her ortamda gündeme getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Hayırsever bir vatandaş çıkarsa eğer bu önemli ve tarihi adımın temellerini hemen atmak istiyoruz.” diye konuştu.
HAZIR ALANA 21 DERSLİKLİ 39 OKUL YAPILABİLİR
Hazineden yeri tahsis edilen alana 21 derslikli 39 okul kapasiteli olduğunu belirten Kubilay, “Çerkezköy’de hızlı nüfus artışı nedeniyle eğitim anlamında okullarda ki öğrenci sayısının yüzde 12’lerde seyrediyor. Çerkezköy’de sağlık konusunda iyi durumdayız fakat sağlık kadar eğitimde de aynı seviyeye gelmeliyiz. Eğitim’de marka olacak şekilde çalışmalar yapıp Çerkezköy’ün adı eğitim alanında da en az sanayi ve sağlık kadar duyulsun istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim