Çerkezköy Bakış- Son kararname ile Kayseri Develi’den Çerkezköy Kaymakamlığına atanan Murat Duru, hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken, kendi ilk ziyaretini ise ilçedeki şehit ailelerine yaptı. Kaymakam Duru, 1999 yılında Bingöl- Yayladere’de terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit düşen P.Er Mustafa Baykuş’un ailesini ve 2016 yılında İstanbul Adile Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu'nun atış poligonunda eğitim sırasında silahın kazayla ateş alması sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın ailesini ziyaret etti.

“ŞEHİT AİLESİ OLMAK BÜYÜK BİR ŞEREF”

Kaymakam Duru ilk olarak, Baykuş ailesini ziyaret ederek, anne Keziban ve baba Süleyman Baykuş ile sohbet edip, sorunlarını dinledi. Şehit ailesi olmanın büyük bir şeref olduğunu ifade eden Kaymakamımız, “Vatanımız, bayrağımız ve mukaddesatımız için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Şehitliğin İslam dininde en yüce makamlardan biri olduğunu, şehit ailelerinin kıymetli ve özel insanlar olduğunu kaydeden Kaymakam Murat Duru, görev süreci içerisinde şehit aileleri ile randevusuz bir şekilde mesai saati gözetmeksizin görüşerek, sürekli onlarla diyalog içerisinde olmanın en öncelikli görevlerinden biri olduğunu vurguladı.
Kaymakam Duru, “Baş tacımız, Devletimizin en kutsal ve en kıymetli varlıkları olarak gördüğümüz aziz şehitlerimizin ailelerine Devletimizin tüm kapıları daima açıktır. Ben de ailemle birlikte her zaman, her fırsatta şehit aileleriyle birlikte olmaya çalışıyorum. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler ihsan eylesin. Şehitlerimize de rahmetiyle muamele etsin. Bu vesileyle şehitlerimizin anne babalarına, eşlerine ve çocuklarına bir defa daha Allah’tan sabır diliyorum.” dedi.

“ŞEHİDİMİZİN AİLELERİ BİZLERİN KUTSAL EMANETİDİR”

Ardından Kaymakam Duru, Uçar ailesini evinde ziyaret eti.  Ziyarette, Kaymakam Murat Duru şehidimizin babası Muhlis Uçar, annesi Suna Uçar, Eşi, çocukları ve yakınlarıyla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Kaymakam Duru, burada yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz bizim milletimizin kahramanları, bizlerin en kıymetli değerleridir. Onların anneleri, babaları, eşleri, çocukları bizlerin kutsal emanetleridir. Şehitlerimizin aileleri tabi ki acılarını yaşıyorlar, bu acıları tamamıyla ortadan kaldırmak mümkün değil ama en azından başka bazı sıkıntılar yaşamamaları için devlet olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstererek onların acılarını hafifletmeye çalışıyoruz. Devletimizin en kıymetli varlıkları olarak gördüğümüz aziz şehitlerimizin ailelerine Devletimizin tüm kapıları daima açıktır. Ben de ailemle birlikte her zaman, her fırsatta şehit aileleriyle birlikte olmaya çalışıyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim