Çerkezköy Bakış - 23 Nisan’ın temsili Çerkezköy Kaymakamı Metin Seçkin Ortaokulu 7/E sınıfı öğrencisi Lara Ecrin Özdemir, Kaymakam Murat Duru’yu makamında ziyaret etti. Küçük kaymakam, temsili olarak makam koltuğunu devraldı ve yapmak istediklerini Kaymakam Duru’ya anlattı.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

“Bizden sonra bu görevleri sizler yapacaksınız. Sizlere devredeceğiz. Zaten devrettik şu anda. Çerkezköy Kaymakamlığı’na yeni atandınız. Çerkezköy biliyorsunuz Türkiye’de 81 il içerisindeki 25-30 ilden büyük nüfus itibariyle. Adrese dayalı kayıt sistemine göre 197 bin ama günlük işleyen nüfus 250 bin civarında. Böyle bir ilçeye atandınız hayırlı uğurlu olsun.” Diyen Kaymakam Duru, Özdemir’e,  ‘Neler yapmayı düşünüyorsunuz?’ ‘Hangi tür hizmetleri ön palana çıkaracaksınız?’ diye sordu.

YAPMAK İSTEDİKLERİNİ ANLATTI

Yapmak istediği hedefleri sıralayan Özdemir, “Öncelikle ilçemizde büyük oranda fabrikalar bulunuyor diğer ilçelere göre. Öncelikle fabrikalardan büyük oranda zararlı gazlar yayılıyor. Biz bu gazlar için öncelikle filtre taktırmayı düşünüyorum. Bu filtreler düzenli olarak kontrol edilirse sorunla karşılaşılmayacaktır. İnsan sağlığı olumsuz etkilenmeyecektir diye düşünüyorum. Bunun yanında öğrencilerimizin ve gençlerimizin sanat kültür alanlarıyla ilgilenmesi gerekiyor. Bunun için de operalar, sinemalar, kütüphaneler vb. alanlar için yerler uygun görülebilir. Bununla ilgili insanlar daha bilinçlenecektir ve daha fazla katılımcı bir toplum olunabilir diye düşünüyorum. Bununla birlikte milli değerlerimizi, geçmişte yaşanan olayları da es geçmemeliyiz. İnsanlara bununla ilgili afişler, bilgiler, kitaplar basılmalı. Bunlarla ilgili geçmişte gördüğümüz, atalarımızın yaşadıkları, geçmiş zamanlardaki olaylardan ders çıkararak daha iyi bir geleceğe ilerlemek neler yapabilecekleri hakkında bilinçlendirme yapılmasını düşünüyorum. Bununla ilgili bilinçlendirmeler, topluma karşı uyarılarda bulunulacak. Okullarımıza da her okulda kütüphane, bilgisayar odası, müzik odası bulunmasını istiyorum. Bununla ilgili hem öğrencilerimiz bilinçlenecek hem de yapabilecekleri yeteneklerini keşfedebilecekler. Spor alanları için de ayrıca alanlar olmalı. Burada severek görev yapacağıma inanıyorum.” dedi.

MERAK ETTİĞİ SORULARI YANITLADI

Kaymakam Özdemir’i tebrik ederek başarılar dileyen Kaymakam Duru, gerçekleştireceğiniz hizmetlerde Allah yardımcınız olsun” dedi. Özdemir’in merak ettiği soruları da yanıtlayan Kaymakam Duru, ‘Fabrikalardaki zararlı dumanların insan sağlığını olumsuz etkilememesi adına yapılacak çalışmalar nelerdir’ sorusunu cevaplayan Kaymakam Duru, “En güzeli modern gelişmiş devletlerin kullanmış olduğu arıtma filtreleri ile zehirli gazları en aza düşürecek şekilde o tekniği kullanmak. Bunun yolu bu. Yani sanayisiz de olmuyor. Sanayi olacaksa da çevreye, havaya, suya en az zararla olmalı. Bunu zaten bütün dünya kabul ediyor. Bizler de kabul ediyoruz. Ama bunun için de devletimiz çaba sarf ediyor. Bilinçli olmak lazım. Özellikle fabrika sahipleri de bilinçli olmalı. Sorumluluk sahibi olunmalı” dedi. Sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaymakam Duru, “ Biliyorsunuz büyük bir devlet hastanemiz var. Şu an yeterli ama ilerleyen zamanlarda ilçe bu şekilde gelişirse yine ek ihtiyaçlara doğacaktır. Hastanemiz bölge hastanesi gibi. Kapaklı’ya yeni bir hastane yapılıyor. Kapaklı’ya yapılacak yeni hastaneyle bizim hastanemizin yükü biraz hafifleyecek. Ama bu hızla devam ettiği müddetçe ek hizmet binası şartları oluşabilir” dedi. Kültür alanın İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nün ve Çerkezköy Belediyesi’nin çeşitli kursları olduğunu ifade eden Kaymakam Duru, Çerkezköy’de kültür sanat alanında azımsanmayacak derecede faaliyetlerin olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim