Çerkezköy Bakış - Yıldırım Beyazıt Mahallesi Süzgün Sokak üzerinde küçük bir çocuk, boyundan büyük çöp konteynerinin üzerine zıplayarak çıktı. Ardından küçük çocuk, buradaki plastik ve kağıt gibi geri dönüşüm malzemelerini alarak yanındaki çuvala doldurdu.
Okul sıralarında olması gereken küçük bir çocuğun para kazanmak için çöpten geri dönüşüm malzemesi toplamaya çalışması görenleri üzerken, bu anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Küçük çocuk, taşımakta zorlandığı çuvalını da yanına alarak yol üstündeki diğer çöp konteynerlerini de kontrol ederek gözden kayboldu.

AİLE UYARILDI

Yaşanan tabloyu Çerkezköy Bakış Gazetesi, internet sitesinden “Yürek parçalayan görüntü” başlığıyla haberleştirdi. Haberi gören kaymakam Murat Duru’nun talimatıyla Çerkezköy Sosyal Hizmet Merkezi alarma geçti. Çocuk, kısa sürede bulundu. Çocuğun ilkokul 1. sınıf öğrencisi Y.E. olduğu, babasının çekçek tabir edilen çuval içinde hurda kağıt ve plastik topladığı, Y.E.’nin de babasına yardım etmek için kendi başına çuval ile dolaşarak hurda topladığı belirlendi.
Y.E.’nin ailesinin ise devletten maddi yardım aldığı öğrenildi. Kurum yetkilileri, bu tür görüntülerin bir daha yaşanmaması için Y.E’nin ailesini uyardı.

Editör: TE Bilisim