Kurban Bayramı öncesinde haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia eden taşeron işçiler, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret ederek yardım istediler. Yaklaşık kırk gündür işe alınmaları konusunda sürdürdükleri mücadeleyi ancak işe alınmaları halinde sonlandıracaklarını söyleyen işçiler, “Biz bundan sonra Kapaklı Belediyesi’nde işimize devam etme konusunda ısrarcı değiliz. Sadece işimizi geri istiyoruz. Bu büyükşehir belediyesi de olabilir diğer ilçe belediyeleri de. Ya da işçiye ihtiyacı olan herhangi bir daire de olabilir.” ifadelerine yer verdiler.

Çerkezköy Bakış - İşten çıkarılan taşeron işçileri önceki gün Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti.
“HAKSIZ BİR ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARILDIK”
Kaymakam Gürbüz’ü ziyaretlerinde, işten çıkarılmalarını kendilerine yapılmış bir haksızlık olarak nitelendiren taşeron işçileri Elif Güler ve Emine Yavuz, “Bizim işten çıkarılmamız art niyete dayalı bir eylemdir. Biz bundan sonra Kapaklı Belediyesi’nde işimize devam etme konusunda ısrarcı değiliz. Sadece işimizi geri istiyoruz. Bu büyükşehir belediyesi de olabilir diğer ilçe belediyeleri de. Ya da işçiye ihtiyacı olan herhangi bir daire de olabilir.” ifadelerine yer verdi.
“HAKKIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Yaklaşık kırk gündür işe alınmaları konusunda sürdürdükleri mücadeleyi ancak işe alınmaları halinde sonlandıracaklarını söyleyen Elif Güler ile Emine Yavuz “Biz işten haksız olarak çıkarıldığımızı biliyoruz. Protesto eylemimiz sırasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yakınları tarafından saldırıya uğramamız da bize yapılan haksızlığın bir başka boyutudur.” şeklinde konuşlular.
“TEMENNİM YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜRECEK BİR SONUCU ÇIKMASI”
Hukuken mücadelelerini sürdürmelerinin kişi hak ve özgürlüklerinden olduğunu kaydeden Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz, “Verdiğiniz mücadele doğru olmakla birlikte her geçen gün sizin aleyhinize olmaktadır. Hukuki mücadeleniz devam ederken sizler de bir işte çalışmakla en doğru olanı yapmış olursunuz. Taşeron işçi sayısı maalesef ki memur sayısından fazladır. Bu ülkemizin belli başlı sorunları arasında yer almaktadır. İlçe barışı bakımından sürekli bir eylem içerisinde olmanızın çokta doğru olduğunu söyleyemem. Benim temennim yüzünüzü güldürecek bir sonucun çıkmasıdır.” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim