Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 23-29 Ocak tarihleri arasında Antalya Starlight Otel’de gerçekleştirilen 2016 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasında dereceye giren Tepe İlkokulu/Ortaokulu Öğrencileri Ece Naz Sönmez ve Ada Çetin’i kabul etti. Ziyarette Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Tepe İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Mehmet Erçin ve öğrencileri turnuvaya hazırlayan Sınıf Öğretmeni Remzi Yakut da hazır bulundu.

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Ziyarette konuşan Kaymakam Kubilay, Satranç Şampiyonu öğrencilerin Çerkezköy’ün yıldızları olduğunu belirterek “Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılan Öğrencimiz Ece Naz Sönmez 2.236 katılımcı arasından Türkiye 2.si olmuştur. Öğrencimiz Ada Çetin de 8. olmuştur. Satranç Turnuvasında 2. Olan öğrencimiz Ece Naz Sönmez, 16-26 Haziran tarihleri arasında Yunanistan’ da yapılacak olan Avrupa Okullar Arası Satranç Turnuvasında ülkemizi temsil edecektir” dedi.

NE KADAR GURUR DUYSAK AZ

Sporcuya başarılar dileyen Kubilay “Her iki öğrencimiz de Milli Takıma seçilmişlerdir. İlçemizin adının duyurulmasında ve bu büyük başarıdan dolayı öğrencilerimizi, öğrencilerimizi turnuvaya hazırlayan Sınıf Öğretmenimiz Remzi Yakut’u, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, okulumuzu kutluyorum. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Bundan sonraki yarışmalarda ve derslerinizde başarılar diliyorum. Ailelerinize selam ve sevgilerimi gönderiyorum.” dedi. Kubilay, satranç millilerine çeşitli hediyeler verdi.

Editör: TE Bilisim