Haber: M. Akif Aldoğan-Uğur Arslan

Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikanın servis işini yapan iki servis firması arasındaki anlaşmazlık hem fabrikayı hem de fabrika işçilerini mağdur etti. Taraflardan birinin sahibi kendi servis araçlarından birini protesto amaçlı ateşe verirken, servis aracı işçiler ve fabrika yetkilileri gözü önünde kısa sürede küle döndü.​

Çerkezköy Bakış -
Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi’nde bu sabah bir servis aracı cayır cayır yandı.

“KENDİSİNİN MAĞDUR OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Bu sabah saat 08.00 sularında meydana gelen olay ile ilgili edinilen bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikanan servis işini yürüten iki firma arasında anlaşmazlık olduğu iddia edildi. Servis firmalarından birinin sahibi olan M.G. isimli şahıs kendi firmalarına anlaşma yaptıkları firma tarafından para verilmediğini ve taşıma işini bir başkan firmaya verdiklerini iddia ederek mağdur olduklarını söyledi.

TARTIŞTILAR

M.G. isimli firma sahibi, fabrika yetkilileri tarafından sakinleştirilmek istenirken, diğer firma sahipleri de fabrikaya geldi. Her iki firma sahibi arasından kısa süreli tartışma yaşandı. M.G. isimli firma sahibi kendi firmasına ait servis araçları ile fabrika yolunu kapatırken fabrika çalışanları yaklaşık 100 metrelik mesafeyi yüremek durumunda kaldı. 

ALEVE VERDİ

Kendilerinin mağdur olduğunu iddia eden M.G. yine kendi firmasına ait bir servis aracını protesto amaçlı yakacağını söyledi. 59 TJ 759 plakalı servis aracını ateşe veren M.G. servis aracını kısa süre içerisinde kül haline getirdi. Yangına İtfaiye ekipleri müdahale ettikten sonra servis aracı soğutma çalışmalarının ardından kontrol altına alındı.

FETÖ’CÜ DİYE SUÇLADI

Olayın ardından Kapaklı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipleri M.G. isimli şahısı gözaltına aldı. M.G. kameralarımıza yaptığı açıklamada karşı firmayı FETÖ’cü olmakla suçlarken, “Ben FETÖ’ye küfür ettim daha sonra bunlar benim elimden işimi aldılar. Milliyetçi bir insanım ve yine de FETÖ’ye küfür ediyorum.” dedi.












Editör: TE Bilisim