Çerkezköy Bakış - Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Alan Şefi Nurgül Kurşunlu ve okulun 10. sınıf öğrencileri Elif Diler, Mina Akbaş, Zehra Özden ve 11. sınıf öğrencileri Zerda Baybuğa, İlkim Çolakoğlu, Ayça Tezgel, Süeda Sarak, Eylül İlayda Bilici, Ankara MOGAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hatay-Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarının öğretmen ve öğrencileri ile birlikte yürüttükleri “Bizim Restoran” adlı e-twinning projesinde öğrenciler, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini kullanarak kendi sanal restoranlarını açtı.

PROJE KAPSAMINDA ÜNLÜ ŞEF TURGUT AY İLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Proje kapsamında restoran menüsündeki tüm yemekleri kendi oluşturdukları tarife göre uygulayıp kendi yemeklerinden oluşan bir menü ortaya çıkaran öğrenciler, sağlıklı beslenme ve hijyen kurallarına uyarak açtıkları bu sanal restoranda aynı zamanda yemeklerinin tariflerini içeren bir tarif defteri hazırladı ve kendi restoranlarının şefleri oldu. Tariflerini İngilizce video çekimleriyle uygulayarak yabancı dil kazanımları da elde eden öğrenciler, proje kapsamında ünlü şef Turgut Ay ile 150 öğrencinin katıldığı çok faydalı bir online söyleşi de gerçekleştirdi. Öğretmen ve öğrenciler proje hakkında fikir alışverişi yapmak, işbirliği sağlamak amaçlı online olarak sık sık toplantılar gerçekleştirdi.

NERİSSA İSMİNİ SEÇTİLER

Logo ve afiş tasarımlarını kendileri hazırlayan öğrenciler oylama yaparak en iyi logo ve afiş tasarımını proje logo ve afişi olarak belirledi. Öğrenciler ayrıca sanal restoran için isim belirlerken de yine Web2 araçlarını kullanarak en uygun ismi restoranlarına verdi. Oylamalar ile belirlenen Hamsi ürünü ile çeşitli yemekler tasarlayan öğrenciler restoranları içinde “Denizin Ruhu” anlamına gelen NERİSSA ismini seçti.

“PROJELERİNİN BAŞARISINI TESCİLLEMEK İSTİYORLAR”

Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuğrul Selimoğlu, “Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Alan Şefi Nurgül Kurşunlu’nun çalışmalarının bir sonucu olan e-twinning projesi sayesinde öğrenciler, ülkemizin farklı şehirlerinde bulunan turizm otelcilik meslek liseleri öğrencileriyle fikir alışverişinde bulunup ortak ürünler çıkarabilmenin avantajlarını yaşadı. Öğrencilerimiz kalite etiketi alarak projelerinin başarısını tescillemek istiyor. NERİSSA restorana https://www.artsteps.com/embed/6239f5b9ed70d424db3c7b0a/560/315 linkinden ulaşıp keyifli bir sanal gezi yapabilirsiniz.” dedi.  

Editör: TE Bilisim