Çerkezköy Bakış - Kapaklı Kent Konseyi tarafından düzenlenen logo yarışmasında dereceye girenlere önceki gün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi.
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Ödül törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri,  CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp ve vatandaşlar katıldı.
KENT KONSEYİ LOGOSU TANITILDI
Ödül töreninde konuşan Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, yarışmanın objektif kurallar çerçevesinde sonuçlandırıldığını belirtti. Kapaklı’nın her yönü ile kalkınmaya yönelik çalışmalar içerisinde olduğunu kaydeden Gür “Kısa zaman önce kurulan Kent Konseyi,  kendi alanında yaptığı çalışmalarla bu süreci hızlandırıyor. Bu gün düzenlediğimiz logo yarışmasında birinci seçilen logonun tanıtımı ve dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi için bir araya geldik. Ancak dereceye giren arkadaşlarımızın programımıza katılamaması nedeni ile bu gün sadece Kapaklı Kent Konseyi Logosu seçilen çalışmayı tanıtmayı düşündük.” dedi.
ÇEK VERİLDİ
Gür’ün konuşmasının ardından yarışmaya İstanbul’dan katılan ve birinci seçilen Ayşe Girgin Barsbay adına düzenlenmiş 3 bin TL tutarındaki çek, temsili olarak Kaymakam  M. Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı  İrfan Mandalı tarafından Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür'e takdim edildi.  Ödülün verilmesinin ardından Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür,  logo olarak kabul edilen çalışma hakkında bilgi verdi. Jürinin sergilenen çalışmayı gayet anlamlı bulduğunu kaydeden Gür, “Logoda yer alan diş bıçak simgesi çalışma ve emeği simgelerken aynı zamanda ilçemizin baş harfini oluşturmaktadır. El ele tutmuş insanlar ise sanayi şehri olduğumuzu ve her meslek grubunun bu bütüne katkısına vurgu yapmaktadır. Jürinin anlamlı bulduğu bu çalışma artık Kapaklı Kent Konseyinin logosu olarak kullanılacak” dedi.



KAPAKLI’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Gür, bu çalışmaların yapılmasında yanlarında olan ve desteklerini esirgemeyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya da teşekkür etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da, maddi destekler sonucunda manevi hazzın ortaya çıktığını belirtti. Kapaklı'nın gelişmesi adına Belediyenin üzerine düşen görevi layıkıyla yapma gayretinde olduğunu dile getiren Mandalı “Belediyemizin dokuzuncu katını ilçemizin gelişmesine katkı sunacak olan Kent Konseyine tahsis ettik.  Çünkü bizler Kapaklı'yı birlikte yöneteceğiz. Hem seçilmişler hem de atanmışlar, değişik çalışmalarda bir araya gelerek modern bir ilçe oluşturmak adına seferber olmalıyız” dedi.
PROJELERİYLE BİZE IŞIK TUTACAKLAR
Kent Konseyi’nin de kendilerine projelerle ışık tutacağına inandığını belirten Mandalı ‘Kapaklı'ya yapılacak çalışmalar gelecek nesillere armağan olacak’ esasıyla çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.  Programda konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de birinciliğe layık görülen logonun güzel ve anlamlı bir çalışmanın sonucu olduğunu belirtti.
DEĞERLENDİRMENİN OBJEKTİF OLDUĞUNU GÖRDÜK
Logonun kurumun kimliği olduğunu kaydeden Gürbüz, “Jüri hakikaten güzel bir logo seçmiş. Bu değerlendirmenin objektif olduğunu gördük” dedi. Kapaklı Kent Konseyinde görev alan kadınların çalışmalarının destekleneceğini de ifade eden Gürbüz, “İlçemizin kadınları ne yaparlarsa yapsınlar her zaman maddi ve manevi desteklerimizle yanlarında olacağız” dedi.
Kapaklı’nın üretim yapan bir ilçe olduğunu vurgulayan Gürbüz “Ne var ki bir misafirimiz geldiğinde kendisine Kapaklı ile özdeşleşen bir hediye sunamıyoruz. Mesela Hayrabolu tatlısı ile anılıyor. Kapaklı'ya özgü bir üretim sağlanması durumunda Kapaklı Kaymakamlığı olarak bizler hem maddi hem de manevi olarak yanınızda olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Kapaklı Kent Konseyi birimi gezildi.
Editör: TE Bilisim