Çerkezköy Bakış - Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy’de bir restoranda basın mensupları ile bir araya geldi. Kozuva, burada basın mensupları ile bir araya geldi. Kozuva’ya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ile SKM Başkanı Mikail Çelik eşlik etti.
Seçim değerlendirmesiyle ilgili gelen Soruya Kozuva, “Ben kazanacağıma kesinlikle inanıyorum. İhtimal vermiyorum ama Vahap Akay yeniden kazanırsa ben tabi ki de tebrik ederim kendisini. Ama onun beni tebrik edeceğini sanmıyorum. İnsanlara ‘Süleyman Kozuva gelirse belediyedekileri işten çıkartacak’ diyorlar. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Çalışan herkes işine devam eder. Kimseyi işten çıkartmayız. Ama bu arkadaş geldiği gün, birçok kişiyi işten çıkarttı.” dedi.

“6 İLE 8 AY İÇERİSİNDE DE BİTECEK BİR PROJE”

Meydan Altı Otopark’ı ile ilgili sorulan soruya Kozuva, “Bunun yapılmama gibi bir durumu yok.  Biraz, ufuk lazım. Parayı hizmet için harcarsanız yapılır. Bu projeye 6 ile 8 ay içerisinde de bitecek bir proje. Yani söylenilen gibi uzun süreler almaz.” ifadelerini kullandı.  

“BELEDİYE İCRALIK”

Bazı şirketlerin belediyeyi icraya verdiğini iddia eden Kozuva, şu anda belediyenin bir yemek firmasına 865 bin TL, bir elektrik firmasına ise 250 bin TL borcu olduğunu ve icralık durumda olduğunu ifade etti.

“YANDAŞLARIN SÜLALESİ LİSTESİNDE”

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP adayı Vahap Akay’ın seçim çalışmalarına çok para harcadığını iddia eden Kozuva, “Vahap Akay, geçen dönem harcayamadığını bu dönem nereden buldu? Yandaşların sülalesi listesinde.” dedi.
Futbol kulüpleri ile ilgili soruya Kozuva, “Binde 12’si gibi bir parayı resmi olarak futbol kulüplerini harcayabiliyorsunuz. Ama adamına göre muamele yapılıyor. Belediye yanında olmadığı sürece hiçbir kulüp bir şey yapamaz. Bugün Asbaşlar orada kendileri para harcıyor. Bu takım şu anda düştü ve yüzde 99 sorumlusu Vahap Akay’dır.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞI DÜŞÜNSE DAHA ÖNCE DE DÜŞÜRÜRDÜ”

Kozuva, “İmar ile ilgili 50-60 tane müteahhit bundan 4-5 ay önce Vahap Akay’ın yanına gitti indirim yapılması için. ‘Bütçemi yaptım, değiştiremem’ dedi. Peki ne oldu da geçen gün ‘düşüreceğim’ dedi. Oy lazım oy. Vatandaşı düşünse daha önce de düşürürdü.” dedi. Bisiklet yollarına ayrıca değinen Kozuva, yolların ‘yaptık’ demek için yapıldığını ifade etti.
Belediye Başkanı Vahap Akay’ın devlet yatırımlarını sahiplendiğini ifade eden Kozuva, “DSİ’nin dere ıslahından sonra 4 yıl orayı temizlemediler. Köprü yapıldı orada, kaç ay köprünün asfaltı yoktu. DSİ’nin yaptığı ıslaha ‘ben yaptım’ diyor.” dedi.

“GÖNÜLDEN İNANIYORUM”

Adaylığının açıklandığı ilk günlerden beri yüzde 58 oy alacaklarını iddia eden Kozuva, “Yüzde 58 oy oranı ile seçileceğimize gönülden inanıyorum. Biz belediyeyi aldığımız zaman hizmet gelecek. Karşımızda egolu bir adam var. Belediye başkanıysan halkın için egonu ayaklarının altına alacaksın.” ifadelerinin kullandı.

“ÖNCESİNDE DE SONRASINDA DA ÇERKEZKÖY’DEYİM”

15 Temmuz ile ilgili kendisine yöneltilen soruya Kozuva, “15 Temmuz’dan önce de Çerkezköy’deydim. Şimdi de Çerkezköy’deyim.” dedi.

“İLK PROJELERİMİZDEN BİR TANESİ DE ‘ARASTA’ OLACAK”

Vatandaş ile istişareler edileceğini belirten Kozuva, “Belediyeye geldiğimiz zaman sadece 2-3 ay gibi bir süre isteyeceğiz vatandaştan. O da belediyeyi tanıma amaçlı. Ondan sonra ise projelerimize başlayacağız. İlk projelerimizden bir tanesi de ‘Arasta’ olacak. Sonrasında gerekirse mahalle mahalle gezerek istişarelerde bulunacağız. Bir sokaktaki, mahalledeki sorunu orada oturan bilir. Çalışacağız, ben değil, biz diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZİ DE TANITTIK”

Milletin kendisine güvendiğini fakat tanımadığını söyleyen Kozuva, “Millet bana güveniyor, yapar diyor ama beni tanımıyordu. Şimdi ise kendimizi de tanıttık. İlk çıktığı zaman Vahap Akay’ı kim tanıyordu? Kendini belediye parasıyla tanıttı. Beni ticaret yapanlar tanır. 800 fabrika varsa beni 700’ü tanır. Vahap Akay’ı ise 10 tanesi tanır.” dedi.

“MECBUR KALDIĞIM İÇİN SİYASETE GİRDİM”

Mecbur kaldığı için siyasete girdiğin ifade eden Kozuva, “Mecbur kaldığım için siyasete girdim. Girmekte de geç kalmışım, keşke daha önce siyasete girseymişim. O zaman meydan Vahap Akay’a kalmazdı. Çerkezköy bu sürede 50 yıl geriye gitti. Şu an Vahap Akay CHP’nin yüzde 50’sine sahip çıkamayacak. Vahap Akay’ı Vahay Akay yapanların hepsini yok saydı. ‘Ben yalnızım’ diyor. Yalnızlık Allah’a mahsus. Kimseyi yanına almıyorsan demek ki hiçbirine güvenmiyorsun.” şeklinde konuştu.

“BENİM KAVGAM MİLLET İÇİN”

Milletin parasının millet için harcanması gerektiğini ifade eden Kozuva, “Benim kavgam millet için. Milletin parasını kendin için harcayamazsın. Milletin parasını millet için harcayacaksın” ifadelerini kullandı.

“TERMİK SANTRAL OLAYI BİTTİ”

Termik Santral’in yapılmasının söz konu olmadığını belirten Kozuva, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Konferans Salonu herkese açık. İsteyen herkes orada program yapabiliyor. Termik Santral konusunda ise ben burada bile değildim. Yurt dışındaydım. Bizim seçmenimiz sahaya çıkma meraklısı değildir. Seçim günü bize desteklerini esirgemeyeceklerdir.” dedi.

Editör: TE Bilisim