Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da vatandaşlarla bir araya geldi. Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden, iktidara eleştirilerde bulundu.

VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ


Mitinge Çerkezköy ve Kapaklı başta olmak üzere çevre ilçelerde çok sayıda partili katıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü, İlhami Özcan Aygun, Arzu Mandalı Sucu, Şerafettin Terzi de  mitinge katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul-Ankara ve İzmir’in toplamında AK Parti ile oy farkını 3’e indirdiklerini söylerken, yavru vatan polemiği üzerinde de konuşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olduğunu söyledi.

“İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”


Türkiye'de 6 milyonu aşkın işsiz bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu “Devralacağımız mirasın kolay bir miras olmadığını biliyorum. CHP’nin tarihinde de geçmişinde de geleceğinde huzurlu bir Türkiye var. 17 milyon yoksulumuz bulunuyor. Mustafa Kemal'in Türkiye'sinde 17 milyon yoksulun yaşaması içimize siner mi? 13 yılda bu sorunu çözmediler. Biz 4 yılda çözeceğiz. 4 yılda aile sigortasını getireceğiz. Biz CHP iktidarında uygar bir dünyanın parçası olacağız. Elbette Orta Doğu'ya sırtımızı dönmeyeceğiz. Ama Orta Doğu'daki kavgayı da, kargaşayı da biz bitireceğiz” şeklinde konuştu.

“SURİYELİLERİ ÜLKESİNE GÖNDERECEĞİZ”


Ülkede bulunan yaklaşık 2 milyon Suriyeliyi ülkesine göndereceklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Orta Doğu'ya barış gelince 2 milyon Suriyeliyi kendi ülkelerine göndereceğiz. Kim kendi topraklarına gitmek istemez. Herkes kendi topraklarına gitmek ister. Dedelerinin mezarı orada, aileleri orada, toprakları orada, mal varlıkları orada. Orta Doğu'ya huzuru sağlayacağız.”

 “TÜRKİYE’Yİ AÇIK CEZAEVİNE DÖNDÜRDÜLER”


Konuşmasında kredi kartı borcu sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, taahhüdü ihlal cezasını kaldırıp 525 bin vatandaşı hapse girmekten kurtaracağını söyleyerek “Taahhüdü ihlal cezasını kaldıracağım. Devlete yükü var mı? Hayır yok. Zaten 525 bin kişiyi alacak hapishanemiz de yok. Polis de yakalamıyor zaten.  Türkiye'yi yarı açık cezaevine döndürdüler. İşte bunun için söylüyorum zaten" dedi.
Editör: TE Bilisim