Çerkezköy Bakış- Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve beraberindekiler Çerkezköy Adliyesi’ndeki İlçe Seçim Kurulu’na giderek cumhurbaşkanı adayı gösterme işlemi için imza verdi.
Adliye önünde basın açıklaması yapan Camcı, “Biliyorsunuz ülkemizde 48 gün sonra seçim var. Seçim yapmak için olağan şartlar var mı? Yok! Hatta olağanüstü hal var. Durum böyleyken, biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak başkanımız, meclis üyelerimiz, yöneticilerimiz, delegelerimiz, gençlerimiz, kadınlarımızla üzerimize düşen görevi yapıyoruz, yapacağız. Şartlar bir kere daha gösterdi ki bu ülkenin temel direği Cumhuriyet Halk Partisidir. Demokrasi nöbetçisi Cumhuriyet Halk Partisidir. Ülkemizi bu çıkmazdan, darmadağınıklıktan korku imparatorluğundan adaletsizlikten diktatörlükten kurtaracak parti Cumhuriyet Halk Partisidir. 15 vekil ile başlayan süreç millet ittifakı ile devam ediyor. Bu günde, adaylığı engellenen cumhurbaşkanı adaylarının aday olabilmeleri için destek olmaya geldik. İmza vermek için buradayız. Eşit şartlar olmadan, tüm engellemelere karşı kazanacağız. Halk kazanacak, Demokrasi kazanacak, Cumhuriyet kazanacak, Adalet kazanacak, geleceğimiz çocuklarımız Türkiye’miz kazanacak. Ben demokrasi için aydınlık yarınlarımız için mücadele eden tüm siyasi partilere ve Cumhurbaşkanı adaylarına buradan başarılar diliyorum. Saygılar sunuyorum ve buraya gelen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Camcı, gazetecilerin sorusuna rağmen kim için imza verdiklerini açıklamadı. Sadece “Demokrasiye imza atacağız” dedi.
Bilindiği üzere; CHP, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi aday göstermişti. Milet ittifakında yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gereken 100 bin imzaya ulaştı. İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener ise TBMM’de grubu bulunmasına rağmen açılan imzada 100 binin üzerinde imza alarak aday olmaya hak kazandı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i destekleyeceklerini söyledi. Millet ittifakında durum böyleyken, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatının ise kim için imza verdikleri merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim