Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi dün Çerkezköy Belediye Meydanında kiralık işçilere yönelik imza kampanyası başlattı. TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, yaptığı açıklamada, “Kiralık işçilik ile ilgili yasanın olumsuzluklarını toplumun tamamına anlatmak için 81 ilde imza kampanyası başlatıyoruz. İşçiyi, esnafı, çiftçiyi, tüm halkımızı buraya imza kampanyamıza destek için davet ediyoruz.” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanlığı kiralık işçiliğin olumsuzluklarına dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı.

GENİŞ KATILIM


Dün saat 11:00’da Çerkezköy Belediye Meydanında başlatılan imza kampanyasına Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, Türk Metal Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Polat, İstanbul Petrol-İş Şube Sekreteri Abidin Kaya, Tek Gıda İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ali Bükülmez, Koop-İş Tekirdağ Başkanı Ziya Üzmez ve çok sayıda işçi katıldı.

“KIZIMIZIN GELİNLİĞİ OĞLUMUZUN DAMATLIĞI”

Konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Bugün ülkemizde emek karşıtı yaklaşımlarla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor. Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır. Kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığıdır.  Buna el uzatılması, ortadan kaldırılması ya da daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir. Son üç yıldır altı ayda bir ülke gündemine kıdem tazminatı konusu getiriliyor. Türk-İş'in 22'nci Genel Kurulu’nda aldığı bir karar var. Kıdem Tazminatı 29 gün 23 saat dahi olsa biz bu işin altına imza atmayız.” dedi

“KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Koçak konuşmasının devamında, “Bu iş bizim kırmızı çizgimiz ve genel grev sebebimizdir. Başbakanlık tarafından TBMM’ye sevk edilen ve kamuoyunda ''kiralık işçilik'' olarak tanımlanan “İş kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile yapılmak istenen düzenlemeler birçok işçi için tehdit niteliğini taşımaktadır. Bu düzen kanunlaşırsa; mevcut 10 Milyon çalışana kiralık işçilik yolu açılacak, işçiye ayrım yasallaşacak, işveren işçiyi istediği gibi çalıştıracak.” ifadelerine kullandı.

DAVET EDİYORUZ

Koçak son olarak, “Kiralık işçilik ile ilgili yasanın olumsuzluklarını toplumun tamamına anlatmak için 81 ilde imza kampanyası başlatıyoruz. İşçiyi, esnafı, çiftçiyi, tüm halkımızı buraya imza kampanyamıza destek için davet ediyoruz. Bu imzalar toplandıktan sonra dilekçeleri AK Parti il başkanlıklarına teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim