Çerkezköy Bakış-Psikiyatri ve psikologların görev yaptığı merkezde, çocuklar için oyun terapi odası oluşturuldu.

Oyun terapi odasında psikologlar eşliğinde oyuncaklarla oynayan çocuklar aynı zamanda tedavi ediliyor.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Çağdaş Derdiyok, Türkiye'de hizmete açılan sayılı merkezlerden olduğunu söyledi.

Çocukların özel hastalar olduğunu ifade eden Derdiyok, "Bu merkezin şöyle bir özelliği var, Trakya ilk. Ücretsiz olarak şu an burada dil terapisti, yani bağlı sorunlarla ilgileniyoruz." dedi.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ da bu şekilde bir merkeze ihtiyaç duyulduğunu göz önünde bulundurduklarını anlatan Derdiyok, şöyle devam etti: "Şu an bölgemizde böyle bir merkez yok. Hatta İstanbul'da dahi bu durumu ücretsiz yapan bir hastane yok. Halkımızın bu konuda bir ihtiyacı vardı. Sürekli hiperaktivite, kekemeliği olan çocuklar, ya da otizmle ilgili birçok tablo ile karşılaşıyoruz sahada. Fakat bunun çözümü konusunda insanlara dokunmak gerekiyordu. Hastanemizde bununla ilgili birimler olsa da bunları tek bir alanda toplamanın hem hastalar için hem bizler için de daha faydalı olacağını düşündük. Edirne'den, Tekirdağ'dan ve İstanbul'dan randevu almaya başladık."

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Nilgün Sema Çomaklı ise haftalık 150 çocuğa hizmet sunduklarını bildirdi.

"OYUN TERAPİ ODASI DUYGUSAL PROBLEMLERİ ÇÖZMEDE BÜYÜK BİR ETKEN"

Doktor Öğretim Üyesi Cansın Ceylan da, oyun terapi odasında duygusal problemleri çözmede büyük bir etken olduğunu bildirdi.

Merkez içerisinde bulunan oyun odasının kendilerine ve hastalara büyük avantajlar sağladığını anlatan Ceylan, "Oyun terapisi özellikle 3-10 yaş arasında çocuklarda gözüken davranış problemleri, duygusal problemler gibi durumların analizinde oldukça etkili bir yöntemdir. Yani sadece ilaç tedavileri ya da sadece terapi hizmeti değil, bir çocuğu tümden ele alabilmek. Biz buna çok merkezli yaklaşım diyoruz. O yüzden de sadece psikiyatrist değil, psikolog da yeri gelince çocuğa müdahale ediyor. Dil ve konuşma terapisti de yeri gelince müdahale ediyor." şeklinde konuştu.AA

Editör: TE Bilisim