Çerkezköy Bakış - Kırkpınar’ın iki iddialı ismi Antalyalı başpehlivanlar Orhan Okulu ve Ali Gürbüz, Er Meydanı’nda finalde kozlarını paylaştı. Finalin kazananı olan Ali Gürbüz altın kemerin sahibi oldu.

OKULU VE GÜRBÜZ FİNALDE KARŞILAŞTI

658’inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde finalin adı Ali Gürbüz-Orhan Okulu oldu. Altın kemer yolunda Kırkpınar’ın iki iddialı ismi Antalyalı başpehlivanlar Orhan Okulu ve Ali Gürbüz, Er Meydanı’nda kozlarını paylaştı. 2011-12 yılı başpehlivanı Ali Gürbüz, yarı final mücadelesinde başpehlivan Hamza Köseoğlu’nu yenerek, altın kemer yolunda adını finale yazdırdı. 2015 ve 2018 yılları Kırkpınar birincisi, son şampiyon Orhan Okulu da 2009 ve 2010 yılları Kırkpınar birincisi Mehmet Yeşil Yeşil’i mağlup ederek, finale kalan ikinci isim oldu.

ORHAN OKULU’NUN FİNAL YOLCULUĞU

2015 ve 2018 yılında altın kemere uzanan son şampiyon Orhan Okulu, 658’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, ilk turda Cenk İldem’i, ikinci turu kura ve kurallar gereği güreşmeden geçerek, üçüncü turda Süleyman Aykırı’yı, çeyrek finalde Mustafa Batu’yu, yarı finalde de Mehmet Yeşil Yeşil’i yenerek, bir kez daha geçen yıl olduğu gibi adını finale yazdırdı. Okulu, 2018 yılında altın kemeri Şaban Yılmaz ile yaptığı final güreşinde kazanmıştı.

ALİ GÜRBÜZ’ÜN FİNAL YOLCULUĞU

2011-2012 yıllarında altın kemere uzanan Ali Gürbüz, 658’inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, ilk turda Abdullah Güngör’ü, ikinci turda Serhat Gökmeni’i, üçüncü turda İsmail Koç’u, çeyrek finalde Faruk Akkoyun’u, yarı finalde de Hamza Köseoğlu’nu yenerek, finale adını yazdırdı.

Editör: TE Bilisim