Çerkezköy Bakış - Geçen hafta Tekirdağ'da her 100 bin nüfusa karşılık gelen 121,64 olan vaka sayısı 168,26'ya yükseldi. Bu tabloya göre “çok yüksek riskli” iller kategorisinde yer alan Tekirdağ’da vaka artışları devam ediyor.
Birkaç ay öncesine kadar Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki vaka yoğunluk tablosunda yemyeşil olan ve vaka sayılarının çok çok düştüğü Çerkezköy’de, maalesef kural tanımaz kişiler nedeniyle sayı artış göstermeye başladı. Uygulamada birçok mahallenin kırmızı noktalar artmaya başladı.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Dinamik Denetim Modeli Faaliyetleri’ konulu genelge kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan ekiplerce ilçe genelindeki denetimler aralıksız sürüyor. Kaymakam Atilla Selami Abban, vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları çağrısını yineledi.

İŞYERLERİNDE MASKE TAKMAYANLAR VAR

Çerkezköy’deki birçok işyerinde çalışanların maske takmadığı ifade ediliyor. Yetkililer, vatandaşları mutlaka kurallara uymaları konusunda uyardı. Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da uyarılarda bulundu. Koca, “İş yerinde maskesini çıkaranlar olduğu bilgisini alıyoruz. Oysa risk, dışarıda olduğu gibi, iş ortamında da sürüyor. İşteyken, gözden uzak da değilsiniz: Aldığınız riskle 83 Milyonun gözü önündesiniz. Lütfen sorumlu davranın. Maskenizi çıkarmayın.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilisim