Yılın en düşük sıcaklıklarının yaşandığı bu günlerde; kombi kullanımı ile ilgili bilgi veren Gültek Mühendislik şirket sorumlusu Nurettin Sarı, kombinin kesinlikle tamamen kapatılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Çerkezköy Bakış –
Türkiye’yi etkisi altına alan şiddetli soğuk havalar ve yoğun kar yağışı kombiler için tehlike oluşturuyor. Gültek Mühendislik şirket sorumlusu Nurettin Sarı; kombilerin gerektiğinde en düşük ısıda bırakılmasını ancak asla tamamen kapatılmaması gerektiği uyarısında bulundu.
DONMA RİSKİ YÜKSEK
Balkonda olan kombilerin donma riskinin çok yüksek olduğunu ifade eden Nurettin Sarı, minimum sıcaklıkta da olsa peteklerin sürekli yanması gerektiğini kaydetti. Sarı ayrıca, açıkta kalan boruların da geç ısındığını hatırlattı. Kombinin balkonda olduğu evlerde balkonların kapatılması gerektiğini ifade eden Sarı, “Cam balkon uygulamalarını önermiyoruz. Çünkü cam balkonlar soğuğu tam olarak engellemiyor. Bu yüzden PVC’yi öneriyoruz” dedi.



KOMBİNİN SUYU BOŞALTILAMALI
Elektrik veya su kesitlilerinde mümkünse peteklerdeki suyun boşaltılması gerektiğini kaydeden Sarı, evden uzun süreli ayrılma durumunda da kombideki suyun boşaltılması gerektiğini belirtti.
ELEKTRİK KESİNTİSİ GARANTİ KAPSAMINA GİRMİYOR
Sık Sık elektrik kesitlilerine karşı kombi regülatörü takılabileceğini ifade eden Sarı, elektrik kesintileri sebebiyle hasara uğrayan kombilerde teknik servisin bunu garanti kapsamına almadığını söyledi.  Sabah ve akşamları Kombiyi 50 ve üzerindeki bir derecede 1 saat yakılmasını ve sonra 40-45 derecede yakılmasını öneren Sarı, bu şekilde evin daha iyi ısınacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim