Çerkezköy Bakış - Kış aylarının olmazsa olmazları sobalar evlere kurulmaya başladı. Recep Sobaları sahibi Onur Kabaklar 28 yıldır Çerkezköy’de bu işi yaptıklarını belirterek, “1950 yılından bu işe başladık. 1989 yılından beride Çerkezköy’de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”dedi.
 

FIRINLI VE ŞÖMİNELİ SOBALARA İLGİ YÜKSEK

Bu işe ilk teneke sobalarla başladıklarını ifade eden Kabaklar, “Doğalgaza rağmen sobalara ilgi oldukça fazla. Doğalgazla istedikleri gibi ısınamayabiliyor insanlar. Sobalara olan ilgi de mevsim dolayısıyla artmaya başladı. Özellikle fırınlı ve şömine sobalara daha fazla ilgi gösteriliyor. Fırınlı sobalar biraz daha tasarruf sağlıyor. Üstünde yemek pişirilebiliyor, su kaynatılabiliyor. Bu anlamda elektrik ve tüpten de tasarruf sağlaya biliyoruz.  En çok tercih edilen sobalardan olan şömine sobalarında ısı gücü yüksek, biraz daha görsellik ön planda oluyor şömine sobalarda. ” diye söyledi.
 

KIŞ AYLARININ KABUSU DA SOBA ZEHİRLENMELERİ

Kömürlü soba kullanan vatandaşlara uyarılarda da bulunan Onur Kabaklar, “Şapkasız bacalar kullanılmamalı. Gece yatarken sobaya kömür atılmamalı. Soba borusu ve dirsekler temiz tutulmalı.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim