Çerkezköy Bakış- Kan, acil değil sürekli ihtiyaç. 1 ünite kan 3 can anlamını taşıyor. Özellikle pandemi sürecinde Kızılay’ın kan stokları iyice azaldı. Kızılay, Türkiye genelinde kurulan çadırlarda bağış toplamaya devam ediyor. Bu kapsamda Çerkezköy Belediyesi yanında 3 gün sürecek kan bağışı için çadır kuruldu.

KAN DEPOLARI HEMEN HEMEN SIFIR DURUMDA

Kan stoklarının azaldığını ifade eden Kızılay yetkilileri, “Topladığımız bağışlar hemen kan merkezlerine gönderilip hastalara ulaştırılıyor. Kan depoları hemen hemen sıfır durumda. Bunda pandeminin de etkisi var tabi. Biz her türlü hijyen tedbirini alarak bağış topluyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun.   Yeni bağışçı sayısı da gerçekten çok az. Günlük en fazla 20-30 bağışçı oluyor. Vatandaşlarımızın daha fazla bilinçlendirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kulandılar.
Kan bağışında bulunmak isteyenler, 21-22 Ağustos tarihlerinde 14:30 ile 20-30 saatleri arasında Çerkezköy Belediyesi yanına kurulan Kızılay Kan Bağışı çadırında bağışta bulunabilir.

Editör: TE Bilisim