Ambardere mevkiinde Çerkezköy’e kazandırılan eğitim kampüsünün ardından Kızılpınar’da bulunan 180 dönümlük araziye de eğitim kampüsü yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Kızılpınar’da bulunan 180 dönümlük araziye eğitim kampüsü yapılacak.

6 BİN 500 ÖĞRENCİ RAHAT EDECEK

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kızılpınar’daki 180 dönümlük araziye yapılması planlanan eğitim kampüsünün çalışmalarına başladı. Kızılpınar ve Veliköy’de okuyan toplam 6 bin 500 öğrencinin daha rahat koşullarda eğitim görmesi için planlanan kampüs projesinin hayata geçirilmesi için İl Milli Müdürlüğü’nün hummalı bir çalışma içinde olduğu öğrenildi.

ÖNCE TESCİL, SONRA TAHSİS

Öte yandan konu ile ilgili açıklamada bulunan yetkililer 180 dönümlük arazide yapılacak olan eğitim kampüs alanının hazine tarafından tescil edilmesinin ardından eğitim alanı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edileceğini ifade ettiler.

AMBARDERE’DE YAPILMIŞTI

Bilindiği üzere Türkiye genelinde yaygın olan eğitim kampüsü projesinin ilki Ambardere mevkiinde eğitim alanı olarak tahsis edildikten sonra Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi için hayırseverler tarafından yaptırılması için karar alınmıştı.
Editör: TE Bilisim