Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Mahallesi’ne Kapalı Pazar Yeri, Veliköy Mahallesi’ne ise Veliköy'e Yazlık Düğün Salonu yapacak. Belediye Başkanı Vahap Akay,  Kapalı Pazar Yeri Projesi ile Yazlık Düğün Salonu’nun kısa süre içerisinde faaliyete açılacağını söyledi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediyesi, Kızılpınar Mahallesi ile Veliköy Mahallesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor.

3 BİN 500 METREKARELİK ALAN ÜZERİNE KURULACAK


Belediye, Kızılpınar Mahallesi’ne Kapalı Pazar Yeri inşa edecek. Kızılpınar'a yapılacak Kapalı Halk Pazarı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, Hürriyet Caddesi Alper Sokak'ta yapılacak olan Kapalı Pazar Yeri'nin 3 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulacağını belirterek, "Öncelikle bu bölgede var olan moloz ve inşaat atıkları kaldırılıp, temizlendikten sonra zemine beton serilecek. Ardından Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nden sökülecek olan malzeme burada kullanılarak küçük fakat modern bir Kapalı Pazar Yeri'ni Kızılpınar halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.



BU YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR


Kızılpınar'a Kapalı Pazar Yeri'nin yapılması ile birlikte hem esnafın, hem de Kızılpınar halkının daha modern bir ortamda alış veriş yapmalarını sağlayacaklarını kaydeden Akay, Kızılpınar Kapalı Pazar Yeri Projesi'nin 2015 yılı içinde tamamlayarak, Kızılpınar sakinlerinin hizmetine sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

VELİKÖY'E YAZLIK DÜĞÜN SALONU YAPILACAK


Çerkezköy Belediyesi Veliköy Mahallesi’ne ise Yazlık Düğün Salonu inşa edecek. Çerkezköy Belediyesi'ne ait Halı Saha ve Sosyal Tesislerin yanında bulunan yeşil alana yapılacak olan Yazlık Düğün Salonu ile ilgili bilgi veren Akay, "Halı Sahamızın yanında bulunan yaklaşık 800 metrekarelik alana Yazlık Düğün Salonu yapacağız. Şuanda boş olan yeşil alanın zeminini parke taş ile kapladıktan sonra gelin ve damat odası, lavabo ve tuvaletler yapılacak. Ardından Amfi tipi oturma düzeni ve orkestra alanı yapıldıktan sonra güvenlik noktası ve büfe yapılıp, aydınlatması sağlanacak ve burayı Veliköy'de yaşayan halkımızın hizmetine Yazlık Düğün Salonu olarak sunacağız" dedi.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK


Yazlık Düğün Salonu'nun hizmete girmesi ile birlikte Veliköy halkının düğün, nişan gibi cemiyetlerini burada yapabileceğini kaydeden Akay, Yazlık Düğün Salonu ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını belirterek, kısa sürede çalışmaların başlayacağını kaydetti.
Editör: TE Bilisim