Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü arasında ‘Verimli KOBİ’lere destek’ protokolü imzalandı. Protokolun ardından konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve NKÜ Rektörü Profesör Doktor Osman Şimşek, protokolun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği işbirliğinde protokol imzalandı.
ÇTSO’DA BİR ARAYA GELDİLER
Dün saat 14:00’da Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Osman Şimşek, Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Aysun Sağdaş ve beraberindeki öğretim görevlileri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile protokol imzalamak üzere bir araya geldi.
 “İLK 30’A GİREBİLİRİZ”
İlk olarak Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, konuşma gerçekleştirdi. Rektör Şimşek, “Ciddi bir yapılaşma var şuan için. Bu yapılaşmada daha da gayretli olursak üniversitemiz çok iyi yerlere gelir ve hatta Türkiye’de ilk 30’a dahi girebiliriz.” dedi.



“ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLUYOR”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, bu gelişmelerin çok iyi olduğunun altını çizerek, “Tekirdağ Üniversite şehri oluyor. Aynı şekilde bu gelişmelerin Veliköy’de ki kampüse de yansımasını istiyoruz.” dedi.
“ALT YAPI GEREKİYOR”
Başkan Kozuva’nın Veliköy’de Fakülte açılması isteği üzerine konuşan Rektör Şimşek, “Veliköy’de ciddi bir alt yapıya ihtiyaç var. Fakülte kurmak için ilk önce oralarda bir spor salonu ve yurt gerekiyor. Bunları gerçekleştirmenin yolu hükümet ve ardından YÖK’ten geçiyor. Alt yapıyı tamamladıktan sonra Fakülte talep edebiliriz.” ifadelerini kullandı.
“ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLAMAK LAZIM”
Rektör Osman Şimşek, üniversite öğrencilerine ciddi anlamda katkı sağlamak gerektiğini de vurgulayarak, “Bu katkıda sizlere, bizlere ve hocalarımıza çok büyük görevler düşüyor. İnşallah bu katkıyı sağlarız.” dedi.
PROTOKOL HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Konuşmaların ardından protokol imzalama törenine geçildi. Protokol imzalanmadan önce Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr.  Aysun Sağdaş protokol hakkında bilgi verdi. Sağdaş, “Verimli Kobi Projesi diye bir şey başlatmayı düşünüyorduk. Çerkezköy bu konuda çok istekli davrandı. Bizde KOBİ’lerin verimliliklerini arttırmak için bu projeye başlamak istedik. Bu bağlamda KOBİ ziyaretleri gerçekleştirdik ve yaklaşık 130 firmayı ziyaret ettik. Yüzde 95 oranında bir geri dönüş ve talep oldu. İlk çalışma çok önemli olacak vizyonumuz için. Bölüm olarak ÇTSO desteği ile başarılı ve sürekliliği olacak bir projeye imza atacağız. Geri dönüşlerden de anlaşılacağı gibi KOBİ’ler tarafından da beklenen bir proje olduğunu anlayabiliriz. Hepimiz için hayırlı olsun.” dedi.

Editör: TE Bilisim