AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Aralık ayı danışma meclisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ “Birçok parti daha kongrelerini yapamazken bizler kongre havasında ilçe danışma meclisi yapıyoruz. Böyle teşkilat, böyle teşkilat mensupları her başkana da nasip olmaz. Şükürler olsun ki böyle bir teşkilatta ilçe başkanı olarak görev yapıyorum” dedi.


Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 2015 yılı Aralık ayı ilçe danışma meclisi İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı.

İLÇE DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

Bu akşam saat 18.00’da başlayan programa AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Dt.Ayşe Doğan ile Metin Akgün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları Üyeleri, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye eski Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanları Sait Yazı ile Alaettin Demirbağ mahalle başkanları ile partililer katıldı.

DİVAN OLUŞTURULDU


Programa açılış ve yoklama ile başkandı. Sonrasında divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına İl Başkan Yardımcısı Mahmut Yağbasan getirildi. Üçüncü gündem maddesi gereği saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Aralık ayı İlçe Danışma Meclisinin açılış konuşmasını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe yaptı.

ÖĞE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ


Programa katılanları selamlayarak konuşma yapan İlçe Başkanı Öğe: “Birçok parti daha kongrelerini yapamazken bizler kongre havasında ilçe danışma meclisi yapıyoruz. Böyle teşkilat, böyle teşkilat mensupları her başkana da nasip olmaz. Şükürler olsun ki böyle bir teşkilatta ilçe başkanı olarak görev yapıyorum” dedi.

“BİR YIL GERİDE KALDI”


İlçe Başkanı Öğe konuşmasını yaptıkları faaliyetleri özetleyerek sürdürdü. Öğe, İlçe Teşkilatı olarak 7 Aralık 2014 tarihinde göreve geldiklerini hatırlatarak “Çift listenin olduğu bir kongrede alnımızın akıyla genel merkezimizin bize bu görevi uygun görmesiyle göreve geldik. Demokrasi şöleni içerisinde geçen bir kongre gerçekleştirdik. 7 Aralık 2014 tarihinde göreve başladık. Teşkilat yapılmasına gayret ettik. İlk olarak kadın kolları kongremizi akabinde ilçe gençli kolları kongremizi tamamladık. Sonrasında İl kongresine yoğunlaştık. İl kongresinde ise 7 Haziran seçimlerine yoğunlaşarak, seçim çalışmalarına başladık” şeklinde konuştu.

“YOĞUN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİK”


Öğe şöyle devam etti: “7 Haziran seçimleri öncesinde aday adaylık süreci yoğun geçti. Teşkilat olarak aday adaylık sürecinde de elimizden geleni yaptık. Bu süreçte genel merkezimizin uygun görmesi, il başkanımızın da katkılarıyla iktidar partisine Çerkezköy’den bir milletvekili kazandırdık. Ayşe Doğan hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Seçim döneminde hem bizler hem de kadın kollarımızla birlikte kapı kapı dolaşarak çalıştı. 1 Kasım seçimlerinde de aynı şekilde çalıştık. 7 Haziran seçimlerinde Tekirdağımıza iki milletvekili katkı sağlarken 1 Kasım seçimlerinde Metin Akgün vekilimizle birlikte Tekirdağımıza 3 milletvekili kazandırmaya katkımız oldu. Metin abi de bizim milletvekilimiz, Çerkezköyümüzün milletvekili ve Tekirdağımızın milletvekilidir.”

“1 KASIM SEÇİMLERİ DÖNÜM NOKTASIYDI”


Tüm milletvekillerinin Çerkezköy’e hizmet getirmede ellerinden gelenin en iyini yapacaklarını söyleyen Öğe “7 Haziran seçimlerinde yol kazası oldu. AK Partimiz tek başına iktidara gelemedi. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu hükümet kurmak için elinden geleni yaptı. Hükümet kurmaya gayret etti. Art niyetli partiler açıkçası bu yükten kaçtılar. Çeşitli mazeretler, şartlar önümüze getirler ve akabinde 1 Kasım seçimleri geldi.1 Kasım seçimleri bir dönüm noktasıydı. Türkiye’nin önüne gelen en önemli fırsatlardan biriydi. 1 Kasım seçimlerinde de aynı heyecanla aynı aşkla çalıştık. Bu süreçte teşkilatları ateşleyen, bize yol gösteren, tavsiyelerde bulunan İl teşkilatımıza ve nezdinden İl Başkanımız Ahmet Akçay’a teşekkür ediyorum. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti yeniden iktidara geldi, Çerkezköyümüzde de burada bütün olarak genel oy oranını yakaladık.” İfadelerine yer verdi.

“FARK AÇILDI”


Hem 7 Haziran seçimlerinde hem de 1 Kasım seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ile aralarındaki oy farkını artırdıklarını söyleyen Öğe “30 Mart yerel seçimlerinde 3 bin oy farkıyla kaybedilen Çerkezköy Belediyesi’ni 7 Haziran’da 5 bin oy farkla alarak iktidarı tekrar sağladık. 1 Kasım seçimlerinde de yine CHP’den yaklaşık 13 bin oy fazla aldık. Bu sadece başarı benim şahsımın değil. Bu başarı, şahsiyetlerini teşkilatların önüne çıkarmayan, teşkilat bilinciyle çalışan tüm teşkilatın başarısıdır. Teşkilatlarda gönüllü çalışan arkadaşlarımızın bu süreçte emekleri çoktur. Gece gündüz demeden yürüdük.” ifadelerine yer verdi.

“YENİDEN TEŞKİLAT İÇİN ÇALIŞMALARA YÖNELDİK”


1 Kasım seçimleri sonrasında yeniden teşkilat içi çalışmalarına döndüklerini anlatan Öğe konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Mahalleliyi dinliyoruz. Bize hedef konulan 2019 seçimleri için mahallelerimiz çok önemlidir. Bu süreçte sıkıntıları çözme adına elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmaları yaparken özellikle siyaset zemininde saygın ve kurumsal bir teşkilat yapısı oluşturmaya çalıştık. Hata yapmamaya çalıştık. Kimsenin hoşuna gideni değil Allah’ın hoşuna giden işleri yapmaya gayret ettik.” 

AKGÜN: “EN GÜZEL CEVAP VERİLDİ”


AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin konuşmasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün bir konuşma yaptı. Hem 7 Haziran hem de 1 Kasım genel seçimlerinin genel bir analizini yapan Akgün, Cumhuriyet Halk Partisi’ne eleştirilerde bulundu. CHP’lilerin Tekirdağ’da AK Parti’nin iki Milletvekili çıkaramaz söylemlerine en güzel cevabın verildiğini kaydeden Akgün “Çerkezköy teşkilatını ve halkını tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Büyük bir başarı örneği sergilendi. Tüm Milletvekili adaylarımızla mücadele ettik ve Tekirdağ’da vekil sayımızı arttırdık. Bizim için vekil çıkaramaz diyenler eminim ki şimdi boylarının ölçüsünü almışlardır. Milletimiz yüzde 49’luk oy oranı ile birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bir kez daha perçinledi. İstikrara devam diyen tüm halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“BİZ DÜŞMAN DEĞİLİZ”


Akgün ayrıca isim vermeden CHP Milletvekili adaylarından olan İlhami Özcan Aygun’u eleştirilerde bulunarak “AK Parti için geldikleri gibi giderler sözünü kullandı. Ancak bu sözü, Atatürk düşman için söylemişti. AK Parti’nin düşman değildir.” İfadelerine yer verdi. Metin Akgün, yeni hedef 2019 yerel seçimleri olduğunu kaydederek, bunun için el birliği içerisinde çalışmak gerektiğini ifade etti.

DOĞAN: “EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞMALIYIZ”


AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün’ün konuşmasını tamamlaması sonrasında bir diğer AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan bir konuşma yaptı. Ayşe Doğan konuşmasına programa katılım sağlayan partililere teşekkür ederek başladı. 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti’nin yeniden tek başına iktidara geldiğini anlatan Doğan, bu başarının 2019 yerel seçimlerinde de devam etmesini diledi. 2019 yerel seçimlerinde kim aday olursa olsun, herkesin el birliği ile çalışması gerektiğini ifade eden Doğan, “Elbirliğiyle çalıştığımız müddetçe başaracağımıza inancım tamdır.” dedi.

“AK PARTİ BÜYÜK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİR”


AK Parti’nin büyük projeleri hayata geçirdiğini anlatan doğan çalışmaları süren 3.Boğaz Köprüsü ile  Uluslar arası hava limanından örnekler verdi. 

AKÇAY “KAZANAN TEKİRDAĞ OLACAK”


Programda son konuşmayı AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan İl Başkanı Akçay, sözü geçtiğimiz günlerde bölge milletvekilleriyle birlikte bakanlıklar nezdinden gerçekleştirdikleri çalışmalara getirdi. Tekirdağ milletvekillerinin uyum içerisinde Tekirdağ ve bölge için çalıştıklarını anlatan Akçay, “İnşallah kazanan Tekirdağımız ve bölgemiz olacaktır” dedi.

“DAHA YAPILACAKLAR VAR”


Yeniden AK Parti iktidarı ile birlikte ülkenin daha ileri noktalara ilerleyeceğini kaydeden Akçay “Verilen sözler tek tek yerine getirilecektir. Ancak ülke geleceği için sadece bu yeterli değildir. Bazı çalışmaların daha yapılması gerekmektedir. Türkiye’nin ayağındaki prangalardan kurtulması gerekmektedir. Bunun için de çalışmalar başlatıldı. İnşallah bunları yapmak, bu dönem hükümetine nasip olur” ifadelerine yer verdi.

“HEDEF 2019 SEÇİMLERİ”


Tekirdağ’ın 3 milletvekili ile TBMM’nde temsil edilmesinin oldukça iyi karşılandığını ifade eden Akçay, yeni hedefin 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler olduğunu söyledi. AK Parti dışında vatandaşın sıkıntılarını çözebilecek bir oluşumun olmadığını kaydeden Akçay “Bunun için şimdiden sandık bazlı çalışmalara başlayacağız. El ele vererek, 2019 seçimlerinden alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

“ÇERKEZKÖY YÜZ AKIMIZ”


Ahmet Akçay konuşmasının sonunda AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi’ne teşekkür etti. Akçay, Çerkezköy’ün kendileri için yüz akılı olduğunu ifade ederek, İlçe Yönetimi ve tüm teşkilat mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.

PARTİ ROZETLERİ TAKILDI


Konuşmaların tamamlanması sonrasında partiye üye olanları temsilen bazı yeni üyeleri parti rozetleri takıldı.

TEŞEKKÜR BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ


Programda ayrıca teşkilat çalışmalarında ve 1 Kasım seçimlerinde gösterdikleri üstün gayretler nedeniyle İlçe SKM Başkanı Mürsel Karslı, Belediye Meclis Üyesi Dilaver Burak, Bağlık Mahalle Başkanı Ercan Barut, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Salih Azbay, İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kaçmaz, İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Sevgican Aydoğan ile İlçe Teşkilat personeli Battal Top’a birer teşekkür belgesi takdim edildi.

BATTAL TOP’A YOĞUN İLGİ


İsmi okunan partililer alkışlar eşliğinde sahneye çıkarken Battal Top’a ilgi yoğun oldu. Battal Top, teşekkür belgesini İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin elinden aldı. Program basına kapalı devam etti.
Editör: TE Bilisim