Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Bakış Gazetesi, halkın içinde olduğu haberlerine devam ediyor. ‘Sıfırdan başlayan hayatlar’ adı altında yeni bir yazı dizisi hazırlamaya başlayan gazeteniz Bakış, sıfırdan başlayarak yeni hayat kuran ve başarı yakalayan kişileri sayfalarına taşıyor.
Gazi Osman Paşa Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde kokoreççilik yapan ve farklı hayat hikayesiyle dikkat çeken Korsikalı Aydın Perim, tekstilcilik ve avizecilik yaptı. İflasının ardından ise gıda sektörüne girdi ve şimdi kokoreççilik başladı. Kırklareli Vize doğumlu, 1 kızı ve 1 oğlu olan Korsikalı Aydın Perim hayatla olan mücadelesinde hiç pes etmedi. Perim hayatla ilgili tecrübeleri ve yaşadığı zorlukları anlattı.
 

‘1 HAFTALIK TATİLDİ’

1993 yılında kaptan arkadaşı vesilesiyle Fransa’nın Korsika adası gittiğini belirten Perim, “O yıllarda yurt dışına seyahat etmek oldukça lüks sayıldığından elime bu fırsat geçince değerlendirdim. Yakın çevrem tarafından çok ilgi gören 1 haftalık seyahatim sonrasında lakabım ‘Korsikalı’ olarak kaldı. Korsika çok şirin ve turistik bir adaydı. Beni de oldukça etkiledi. İlerde imkânım olursa oraya taşınmayı düşünüyorum’’ dedi.


 

‘ÇOK FARKLI SEKTÖRLERDE YER ALDIM’

Lise öğrenimini 1972 yılında tekstil alanında tamamlayan Korsikalı Perim, mezun olduktan sonra mesleğini yalnızca 2 yıl yaptı. Ardından Saray Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Perim, oğlunun okul eğitimi için İstanbul’a taşınmak zorunda kaldı. İstanbul’da taksicilik işi yaparken bazı talihsizlikler yaşamasından dolayı bu mesleği bırakmak zorunda kaldı. Avizecilik işine Laleli’de başlayan Perim, yaklaşık 10 yıl kadar bu işi sürdürdükten sonra iflas etmesi sonucu bir arkadaşının yanında öğrendiği kokoreççilik işine başladı.
 

‘ÖNEMLİ OLAN İŞİNİ SEVEREK YAPMAK’

Perim, “Bu güne kadar ticaret hayatımda çeşitli talihsizlikler yaşamama rağmen asla pes etmedim ve işimi her zaman severek yaptım. Kokoreççiliğe küçük bir dükkânda başladım sonrasında işlerimi oturtarak şuan bulunduğum dükkana geçtim. 4 yıldır kokoreççilikle uğraşıyorum. Öğlen 12’den gece 3’e kadar Korsikalı Kuzu Kokoreç olarak tüm halkımıza hizmet vermekteyim. Tezgah arkasında her zaman kendim durmaya çalışıyorum. Kokoreç ve diğer ürünlerin hazırlanışında kendime özgü yöntemler kullanıyorum. Bu da Korsikalı Kuzu Kokoreçin en büyük özelliği.


 

‘DAMAK TADIMA GÜVENİRİM’

Kokoreçi pişirdiğimde ilk ben tadına bakarım. Eğer beğenmiyorsam kesinlikle satmam. Şuan yaban kuzu kokoreç, sucuk ekmek, köfte ve uykuluk yapıyoruz. Bu ürünlerin hepsinde özel dokunuşlar yaparak sunuma hazırlıyorum.
 

‘ÖĞREN AMA YAPMA!’

Geçim şartları bazı şeylere mecbur ediyor bizi. Yanımda çalıştırdığım elemanlara, öğren ama yapma, hayat bu bir gün yapmak zorunda kalabilirsiniz derim hep. Ben bu şekilde ayakta kalmayı başarıyorum. Kısacası Çerkezköy halkına lezzetli bir şeyler yedirmek istiyoruz.

Editör: TE Bilisim