Çerkezköy Bakış - Fevzi Paşa Mahallesi Havuzlu Kavşaktaki seçim ofisinin önünde düzenlenen mahalle buluşmasında Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkanı adayı Süleyman Kozuva, binlerce vatandaşa hitap etti. Mahalle buluşmasına yanan meşaleler ve ‘Yaparsa Kozuva yapar’ sloganları eşliğinde giren ve vatandaşların sevgi gösterisi arasında sahneye çıkan Kozuva, eşi Şennur Kozuva ile alanı dolduran vatandaşları selamladı.

“BİZLER KAZANACAĞIMIZA İNANDIK”

Programda ilk olarak açılış konuşmasını MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz yaptı. Aydeniz, “Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bilge liderimiz doktor Devlet Bahçeli’nin bütün dünyaya karşı bu milleti kıyama kaldırıp lider ülke olma yolunda adeta çelikten atılmış bir temeldir. İslam ümmetinin umudu, tüm mazlumların umudu olmak için ilerliyoruz. Bugün bu meydanda bu coşkuyla bunun en güzel örneğini yaşıyoruz. 81 vilayet, Çerkezköy, Fevzi Paşa burada. Bu manzarayı görünce Allah’ın izniyle bu iş bitti diyoruz. 20 bin kilometre ötede katliam yapan teröristlere sanki bir haklılıkları varmışçasına ‘İslam dünyasındaki terörü de düşünmek lazım’ diyen kendini lider görenlere inat iki lider, el ele verdiler. Bu milleti Türkiye Cumhuriyeti devletini 81 milyon vatandaşıyla Atatürk’ün bahsettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için bir yola koyuldular. Selam olsun o yolda onlara eşlik eden Fevzi Paşalılara, Çerkezköylülere. Bizler inandık, Süleyman Kozuva başkanımızla bir yola çıktık. Bizler kazanacağımıza inandık. 31 Mart’ta sandıkları patlatıyor muyuz? Çerkezköy’ü kalkındıracak, hak ettiği seviyeye getirecek, gelen ödenekleri çarçur etmeden hep beraber çalışacağız. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın.” dedi.

“SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ÇERKEZKÖY’DEKİ TEMSİLCİYİM”

Aydeniz’in ardından konuşmasını gerçekleştiren ve meydanı dolduranlara teşekkür eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “Burası da alana sığmadı. Bu kalabalık, bu coşku 31 Mart akşamının ayak sesleri. Bu destekle değerli adayımızı Çerkezköy Belediye Başkanı yapacağız. Bu kalabalıklardan sonra bundan zerre kadar şüphem kalmadı. Başkanımız sizlerden, bizlerden aldığı güçle 5 yılda Çerkezköy’e 20 yıllık yatırım yapacak.” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Vahap Akay’ı kasteden Kök, “Geçen gün de söyledim. Dedim ki 5 yılda bir şey yapmadın. Devletin yaptığı şeyleri anlatıyorsun. Geçen sordum cevap vermiş kendisi ‘ben merkezindeyim’ demiş. Bana sormuş ‘sen neresindesin’ diye. Buradan CHP’li belediye başkanına kendimi bir tanıtayım. 17 yıldır bu devleti yöneten, şuan Cumhurbaşkanlığımızı yapan ve AK Parti’nin Genel Başkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy’deki temsilciyim. ‘İşte geldim Çerkezköy’ü selden kurtardım’ diyor. Yine o dere ıslahını Devlet Su İşleri yaptı. Sen yapmadın, milleti kandırmaya çalışma.” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ GECESİ NEREDEYDİN?

Daha önce Akay’a yönelttiği soruyu yineleyen Kök, “Ben ona bir soru sormuştum. Hemen hemen 1 ay oldu. Kendini ‘herkesin başkanı’ olarak tanıtan CHP’li başkana dedim ki ‘Herkesin başkanıyım diyorsun. 15 Temmuz gecesi neredeydin?’ AK Partilisi, MHP’lisi, vatanını seven CHP’lisi herkes oradaydı. Sen neredeydin? Sen o meydanda yoktun. 28 gün bu vatandaş o meydan nöbet tutarken sen o meydana gelmedin. Gelmediğin gibi o vatandaşa bir bardak suyu bile çok gördün. Bu zihniyet herkesin başkanı olabilir mi? Olamaz olamayacak da. 11 gün sonra da emekli olacak.” dedi.

“SENİN GENEL MÜDÜRÜN ÜLKEDE BEKA SORUNU”

CHP yönetimini de eleştiren Kök, “Yeni Zelanda’da terör girişimi oldu. Cuma namazında kardeşlerimizi katlettiler. Allah’tan rahmet diliyorum. Biliyorsunuz Çanakkale Zaferini kutladık ve şehitlerimizi andık. Ben buradan İslam sancağını yere düşünmemek için Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da Malazgirt’te, Afrin’de şehit olmuş Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu CHP’li başkanın genel müdürü, bu olaydan sonra ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör, bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı’ dedi. Sonra buradaki CHP’li başkan çıkıyor ‘Ben beka sorunu muyum’ diyor. Senin genel müdürün ülkede beka sorunu. 31 Mart akşamı sadece Çerkezköy’de değil, tüm Türkiye’de kazanacağız. Sadece buradaki başkanı değil, o genel müdürü de koltuğundan edeceğiz.” diye konuştu.

“DEVLETİN TÜM İMKANLARINI BURADA GÖRMEYE HAZIR OLUN”

Kök’ten sonra konuşmasını gerçekleştiren Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkanı adayı Süleyman Kozuva, alanın hınca hınç dolduğunu belirterek, “Fevzi Paşa, yağmur, çamur demeden hep bizim yanımızda oldu. Biz de 31 Mart’tan sonra sizin yanınızda olacağımıza söz veriyoruz söz. Bu söz, AK Parti sözüdür. Bu söz Kozuva sözüdür. Daha geçen gün Tekirdağ’da reisimizle birlikteydik. 1 Nisan’dan itibaren devletin tüm imkanlarını burada görmeye hazır olun. Şimdiden hayırlı olsun. Bu vesile ile sizlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. El ele, gönül gönüle, herkesin yüzünün güldüğü bir Çerkezköy için var mısınız? Kimsenin iş ve aş sorunu olmadığı bir Fevzi Paşa hayalimiz var. Üreten bir Çerkezköy için, büyüyen ve gelişen bir Fevzi Paşa’ya var mıyız. Altyapısını tamamlamış, yolları ve kaldırımları ile örnek bir Fevzi Paşa’ya var mıyız. Parklarda çocukların oynadığı, çöp sorunu çözülmüş bir Fevzi Paşa’ya var mıyız. Sokakları ışıl ışıl, güveli bir Fevzi Paşa için var mıyız. Çerkezköy’de değişim çoktan başladı. 31 Mart’ta Fevzi Paşa’da sandıkları patlatacağız. 31 Mart akşamı hepinizi bugünden belediye meydanına davet ediyorum. Sizin için gece gündüz çalışmaya hazırız. Allah’ın izniyle mahcup olmayacağız, sizleri de mahcup etmeyeceğiz.  Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Kozuva yapar. 31 tane pırıl pırıl meclis üyesi adaylarımız var. Sizlere hizmet için hepsi heyecanlı.” dedi.

“SADECE GÜNÜ KURTARMANIN PLANLARINI YAPIYOR”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sadece günü kurtarma planı yaptığını söyleyen Kozuva, “Biz sizlerle beraber olmaya geliyoruz. Belediyenin sahibi sizlersiniz. Biz sadece ve sadece emanet geliyoruz. Çerkezköy’den biraz bahsetmek istiyorum. Çerkezköy’deki 2018 bütçesi yaklaşık 165 milyondu. 120 milyona yakın da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bir yatırım bütçesi var. 300 milyona yakın bir bütçesi olan belediyeden bahsediyoruz. Şu andaki mevcut CHP’li Belediye Başkanı, 5 senede 1 buçuk katrilyon gibi bir bütçeye sahip olan arkadaşımız. Peki, 1 buçuk katrilyonluk bütçede bütün mahallelere, Çerkezköy’e yapılan bir hizmet var mı? 5 tane parkla bu işler olmuyor. Bizim 15-20 senenin planlarını yapmamız gerekiyor. 2014 senesinde Çerkezköy’ün nüfusu 112 bindi. Şu anda 170 binleri buldu. 50 bin gibi bir nüfus artışı var. Bizim şu andaki mevcut belediye başkanımız sadece ve sadece günü kurtarmanın planlarını yapıyor. 81 vilayetten yaşayan tek ilçeyiz. Hiçbir kavgamız gürültümüz yok. Peki bizim şu andaki belediye başkanı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ile kavgalı olduğunu biliyor musunuz? 3 buçuk sene bu arkadaşımızın egosu yüzünden kavgalılar. ÇTSO Başkanlığında kendilerine ‘su fiyatlarını düşürelim’ dedik. ‘Biz bu işe karışamıyoruz’ dedi. Tekirdağ Büyükşehir karar veriyormuş. Peki, Büyükşehir CHP’nin değil mi? Birisi büyük ağabey, birisi küçük ağabey. Senin egon yüzünden, kavgalı olduğun için su fiyatlarını bile düşüremedin. Geldiğimiz gün, Büyükşehir ile birlikte su fiyatlarını yüzde 50 düşürüyoruz. Halkın için bir şey yapacaksan, bunu yapacaksın. İstanbul suyu bizden yarı yarıya ucuz alıyor, hem de içiyor. Biz sadece kullanıyoruz. İstanbul’a su nereden gidiyor? Bizim buradan. Biz nereden çekiyoruz, burada 200 metreden. Doğalgaz Rusya’dan geliyor. Doğalgazı daha ucuz kullanıyoruz, metreküp hesabına göre. Az önce dedim bu arkadaşımızın egosu yüzünden suyu pahalıya alıyoruz.” şeklinde konuştu.

“VEREMEYECEK HESABIN MI VAR?”

Belediyeye yapılan asansörün neden yapıldığını soran Kozuva, “Çerkezköy Belediyesinde bir tadilat yapıldı. Kaça yapıldığını söylemek istemiyorum. Öyle bir paralara yapıldı ki, biz olsak üçte bir fiyatına yapardık. Bu arkadaşımız buraları yaparken kendine gizli bir asansör yapmış. Biz de 2-3 ay önce öğrendik. O kadar gizli bir asansör ki, sadece ve sadece kendi odasına çıkıyor ve kendi parmak iziyle. Hani herkesin başkanı? Egolu arkadaşımız. Sen halkın içinden geçsene kardeşim. Niye geçmiyorsun? Veremeyecek hesabın mı var? Demek ki var. Olduğu için geçemiyorsun. Kendine özel asansör yapmaya kimsenin hakkı yok. Biz geldiğimiz gün o özel asansör sadece ve sadece engelliler kullanacak.” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYE SİZİN PARANIZI YEDİRMEYİZ VE ÇOK ŞÜKÜR YEMEYİZDE”

Açıklamalarını sürdüren Kozuva, “Arkadaşın çok övündüğü bir park var tepede. O parkın fiyatı 4 trilyon. Bizim arkadaşlarımız bir araştırma yaptı. Dedik ki böyle bir park yaptığımız zaman kaça mal ederiz. Aynı parkı sadece ve sadece 800 bin TL’ye yapabiliyoruz. Belediyeye 4 trilyon fatura girdi. 4 trilyona aynı parktan 5 tane yapabiliyoruz. Bu arkadaşımız diyor ya ‘Süleyman para kazanmasını biliyor. Belediye yönetmesini bilemez’ diye. Çok şükür ondan çok daha iyi hem para kazanmasını hem de belediye yönetmesini bilirim. Ben hep söyledim sen kısa pantolonla gezerken ben, Çerkezköy’ün sokaklarında kamyonla çakıl çekiyordum, çakıl! O da bana geçen cevap vermiş, ‘Evet doğru. Biz de orada maç yapıyorduk.’ demiş. Evet, doğru maç yapıyordun.  Ama ben esnaflık yapıyordum. Çok şükür o parayı, yani sizlerin parasını nasıl harcayacağımızı çok net biliriz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu biz biliyoruz. Müslümanız elhamdülillah. Kimseye sizin paranızı yedirmeyiz ve çok şükür yemeyiz de.” dedi.

ÇTSO’DAKİ FALİYETLERİ ANLATTI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemi anlatan Kozuva, “Geçen gün yine demiş ki ‘Süleyman Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yapıyor’ elhamdülillah yapıyoruz. İlk dönem 33 meclis üyesinin 33’ünü de aldık. İkinci dönem 27’sini almışız yüzde 90 başarı. Türkiye genelinde 365 oda var. Biz geldiğimizde 200’üncü sıradaydık. İki ay önce bu görev bize tebliğ edildiğinde odamızı ilk 10’un içerisinde bıraktık. ‘Sen ne yaptın odada’ dedi. Hepsini değil birazını açıklayacağım. 24 derslik bir okul yaptık. Görevimiz mi? değil ama çocuklarımız için yaptık. Çerkezköy’de 9 tane okulun kalorifer tesisatını değiştirip doğalgaza çevirdik. Yine çocuklarımız için yaptık. Bu arkadaşımız geldiğinde öğrencilere verilen bursları kaldırdı. Neden? Halkının yanında ol, niye kaldırıyorsun. Biz ne yaptık, 625 kişiye burs verdik. Şimdi anlatılacak o kadar çok şey var ki. Değerli vaktinizi çok almak istemiyorum. Sizler için hazırladığımız o kadar güzel projelerimiz var. Onları da birlikte seyredeceğiz.” diye konuştu.

“11 TANESİNİ YARIM YAMALAK GERÇEKLEŞTİRDİ”

Geçtiğimiz dönem Vahap Akay’ın açıkladığı projelerden sadece 11 tanesini gerçekleştirdiğini ifade eden Kozuva, “Bir şeye daha değinmek istiyorum. Bu arkadaş geldi Öztrak ve Atatürk Caddesi’ni tek yöne çevirdi. Şu anda buradan Yapı Kredi bankasına gitmek istiyorum diye yazın navigasyona, inanın sizi oraya götüremiyor. Onun bile kafası karışıyor. O kadar ağacı nasıl katletti. Projelerimizde tekrar nasıl çift yöne döneceğiz, şimdi göreceğiz. Geçen hafta proje lansmanımızı sayın bakanımızı getirdik. Lütfen halkımızın önünde de bize söz verin dedik. Gelen arkadaşlarımız var. Sayın bakanımız 159 projemizin arkasında olduğunu bizzat sizin önünüzde söyledi. Devlet yanımızda çok şükür. 5 sene oldu Çerkezköy’ü ben mi yönetiyorum? Bizim projelerimizi gördükten sonra ben de yapacaktım diyor. Bizim düşündüklerimizi hayal bile edemez. Geçen dönemde 41 proje açıkladı. Sadece 11 tanesini yarım yamalak gerçekleştirdi. Çoğunu da büyükşehir yaptı.” ifadelerini kullandı.

“31 MART DOĞUM GÜNÜMÜZ OLSUN İNŞALLAH”

Kozuva, “31 Mart’ta lütfen kimse hastalanmasın. 31 Mart’ta 1 kadın, 20 kişiyiz getirecek. 1 erkek, 10 kişiyiz getirecek. Neden? Arkadaşlar bayanlar her dediğini her zaman yaptırırlar. Biz erkeğiz hesapta, evde hanım bir şey istediği zaman baştan bir erkeklik yapıp hayır diyoruz. Üstünden 24 saat geçmiyor hanımın dediği olmuş. Bu yüzden hanımlardan 1 kişiye 20 kişi diyoruz. 31 Mart doğum günümüz olsun inşallah.” dedi.

Editör: TE Bilisim