Geçtiğimiz  ay Tekirdağ’da gerçekleşen KPSS’ye , Kapaklı, Çerkezköy ve Saray yönünden gelen 1000’e yakın adayın, trafik nedeniyle yetişememesi  ve yaşanan mağduriyetin gazetemizde haber olması, Tekirdağ Valiliği’ni harekete geçirdi. Valilik’ten yapılan açıklamada, yarın ve Pazar günü gerçekleşecek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sınavı’nda, trafik akışının sağlanması için gerekli tedbirlerin alındığı duyuruldu.

22 Mayıs Pazar günü Tekirdağ İl Merkezi’nde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na, Kapaklı, Çerkezköy,  Saray ve Çorlu yönünden gelen 1000’e yakın aday yetişememişti. Devam eden yol çalışmalarına sürücülerin aceleciliği ve ters yöne girmeleri de eklenince, Çorlu çıkışından itibaren tıkanan trafik, Yeni Çiftlik çıkışına kadar kilitli kalmış ve trafik nedeniyle çok sayıda memur adayı, sınava girecekleri binanın kapısından geri dönmüştü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI


Sözkonusu mağduriyetin gazetemizde manşet olması üzerine, Tekirdağ Valiliği harekete geçti. Valilik, yarın ve Pazar günü gerçekleşecek olan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınavları için gereken önlemlerin alındığını duyurdu.

KİRAZ FESTİVALİ VE YOL ÇALIŞMALARI


Valilik’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:”İlimizde 04-05 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak olan AÖF sınavı, 01-04 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Tekirdağ Uluslararası 52. Kiraz Festivali etkinlikleri ve Tekirdağ-İstanbul Karayolunun 15-18 kilometreleri (Salat Kavşağı-Çorlu Kavşağı arası) arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle trafik yoğunluğunun yaşanabileceği değerlendirilmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşlarımızın sınavlara zamanında yetişebilmeleri için bölgeleri dâhilinde gerekli tedbirleri alarak güzergâhların açık tutulması konusunda duyarlılık göstereceklerdir. Sınava girecek vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için sınavın başlama saatinden önce sınav yerlerine yetişebilecekleri şekilde hareket etmeleri önerilmektedir. Sınavlara girecek tüm vatandaşlarımıza başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Editör: TE Bilisim