Çerkezköy Bakış-MESS, TMS ile yapılan görüşmede, ilk 6 ay için işyeri ortalamasının yüzde 6,4’ü olarak, sosyal yardımlarda ise ilk yıl için yüzde 12,8 olarak artış önermişti. MESS’in yeni ücret ve sosyal haklardaki artış teklifi TMS kabul etmemiş ve masadan kalkarak eylem kararı almıştı. Daha sonra da TMS 2 Şubat itibariyle greve çıkacaklarını duyurmuştu.  Ancak bazı iş yerleri için alınan grev ve lokavt kararları, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi hakkında Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bakanlar kurulu kararı öncesinde MESS, tekrar görüşmek üzere TMS’ye teklifte bulunmuştu. Bunun üzerine iki taraf bugün saat 09:00'da MESS'in İstanbul'daki Genel Merkezinde bir araya geldi. Uzun süren görüşme az önce sona erdi ve MESS yeni teklifini TMS başkanlarına iletti.
karala ilgili açıklama yapan TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,  “MESS bugünkü görüşmede ilk teklifi olan işyeri ortalamasına verilmek üzere, 6 aylık enflasyon rakamı olan yüzde 3,2‘ye, yüzde 10 refah payı vererek, ilk 6 ay için teklifini yüzde 13,2 ye yükseltti. Sosyal haklarda ise MESS, ilk yıl için zam teklifini yüzde 13,2 olarak açıkladı. Sözleşme süresinin ise 3 yıllık olmasındaki ısrarını yineledi. Bunun üzerine sendikamız da sözleşmenin 2 yıllık olması koşuluyla, teklifini ilk 6 ay için yüzde 30 olarak revize edeceğini MESS’e iletti. Gelişmelerle ilgili olarak Başkanlar Kurulumuz saat 16:00 da olağanüstü toplanıyor.”dedi.
 

Editör: TE Bilisim