Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde dini vecibelere uygun kurbanlık hayvan kesimi için açılması planlanan hayvan kesim kursuna henüz yeterli başvuru yapılmadı. Yeterli sayıya ulaşılması halinde kursiyerlere teorik ve pratik eğitim verilecek.

Çerkezköy Bakış - İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü işbirliğinde, Çerkezköy’de dini kurallara uygun olarak kurbanlık kesilebilmesi amacıyla açılması planlanan kurban kesim kursu için henüz yeterli başvuru sağlanamadı.

YETERLİ BAŞVURU SAYISINA ULAŞILAMADI

Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, kurs için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, başvuru sayısının azlığı nedeniyle henüz kursu başlatamadıklarını söyledi. Dini vecibelere göre kurban kesimi kursu düzenleyecek Halk Eğitim Müdürlüğü’ne başvurular online sistem üzerinden olduğu gibi şahsen de yapılabiliyor.

HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİM

Akman, kursta kursiyerlere kurban kesimi konusunda bilinmesi gereken teorik ve uygulamalı kesim yeri ve yerin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisi ile ilgili bilgiler verileceğini ifade etti.

YETERLİ BAŞVURU SAYISI BEKLENİYOR

Yeterli başvurunun sağlanması halinde kurban kesim kursu başlayacak. İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Akman, kursiyerlere kurban kesimi konusunda bilinmesi gerekenler hakkında veteriner, ilahiyatçı ve görevli hayvan kesim elemanı tarafından oluşan görevliler tarafından eğitim verileceğini ifade etti. Kurs sonunda başarı gösterenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı küçük-büyük baş hayvan kesimi kurs bitirme belgesi verilecek.
Editör: TE Bilisim