Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurban hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Bazı vatandaşlar kurbanlıklarını kesim yerlerinde bulunan işin ehli ustalara kestirirken, bazı vatandaşlar ise halk arasında “acemi kasap” olarak bilinen kişilere kestiriyor. Çerkezköy’de uzun yıllar kasaplık yapan Taş Kasap Sahibi Tuncer Özhan, kurbanını kesecek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

“KURBAN İŞİN EHLİ USTALARA KESTİRİLMELİ”

Acemi kasapların kendilerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Tuncer Özhan, işi bilmeyen vatandaşların kesime gitmemesi gerektiğini, kasaplığın zor bir zanaat olduğunu kaydetti. Kurbanın kesileceği bıçağın iyi bilenmesi gerektiğini kaydeden Özhan, “Hayvan sıkıca bağlanmalı. Önemli olan hayvan kesecek kişinin dikkatli olması ve işi bilen kişi olması” ifadelerini kullandı. Kurban kesiminin nasıl yapıldığı ile ilgili de bilgi veren Tuncer Özhan, “Biz kurbanı keserken ayaklarını iple bağlıyoruz. Sonra birkaç kişi çekiyor hayvan yere düşüyor. Sağlam iple bağlanması gerek.  Sonra yatırıp duasını ediyoruz ve kesme işlemini yapıyoruz” dedi.

“SATIN ALINACAK HAYVAN VETERİNER KONTROLÜNDE OLMALI”

Kurban satışları ile ilgili değerlendirmede de bulunan Tuncer Özhan, “Kurban satışları geçen seneye bakarak aynı durumda. Kovid-19 salgınının bir etkisi olmadı. Geçen sene kesen kişilerin hepsi bu senede kesiyor” dedi. Hayvan alacaklara önerilerde de bulunan Özhan,  “İnsanlar bütçesine göre uygun bir şekilde almaya çalışsınlar. Satıcılar yüksek de isteyebilir, ona göre hesaplarını yapıp hayvanı satın alsınlar. Veteriner kontrolünde sağlıklı hayvan alsınlar. Hayvanın küpesi olsun. Bunlar dikkat edilmesi konular” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim