Çerkezköy Bakış - Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlıklarını rahatça almaları ve kesimi yapabilmeleri için Çerkezköy Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırlanan Pınarça Yolu üzerindeki Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yeri’nde kurbanlık hayvan satışları devam ediyor.

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK”

Çerkezköy Belediyesi Kurbanlık Satış ve Kesim Yeri’nin esnafların ve vatandaşların kullanımına açıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kurbanlık hayvan satan esnafımızın ve vatandaşlarımızın sorunsuz bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldık. Bayram boyunca hijyen kurallarına uygun olan kesim yerimizde vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Kurban Satış ve Kesim Yerimiz vatandaşlarımızın ve esnafımızın su, tuvalet, otopark ve mescit gibi ihtiyaçlarına da cevap verebilmektedir” açıklamasında bulundu.

60’A YAKIN ESNAF VAR

Çerkezköy Belediyesi Kurban Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yeri’nde 60’a yakın esnafın kurbanlık hayvan satışı yaptığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bu vesile ile şimdiden tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutlar; kazasız, belasız, sağlıklı ve sevdikleri ile huzur içinde bir bayram geçirmelerini dilerim” dedi.

FİYATLAR ARTTI

Geçtiğimiz yıla göre kurban satışı yapmak için gelen esnaf sayısının neredeyse yarı yarıya düşmesi nedeniyle, çadır kuran kurbanlık satıcıları, satışlardan memnun. Satıcılar, “Çadır kuran satıcı az olduğu için elimizdeki kurbanlıkların büyük bir bölümü satıldı. Yem fiyatların yükse olması maalesef kurbanlıkların da satışına yansıdı. Bizde daha ucuza satmak isterdik ancak maliyetler kurtarmıyor.” dediler.

Pazara kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise, fiyatların geçen yıla göre çok artığını belirterek, bütçelerine göre kurbanlık almakta çok zorlandıklarını ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim