Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Yıl Sonu El Sanatları Sergisi eski belediye meydanında açıldı.

AÇILIŞI BİRLİKTE YAPTILAR


Açılışa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu, siyasi ve parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılışını Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve protokol üyeleri birlikte yaptı.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER


Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerken, Kaymakam Gürbüz ve Belediye Başkanı Mandalı sergiden kursiyerler tarafından yapılan birer tablo satın aldı. Serginin gezilmesinin ardından protokol üyeleri, sergi alanında bulunan Ebru köşesinde hünerlerini sergiledi. Etkinlikte konuşan Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu, “Halk Eğitim Merkezi örgün eğitimi hiç almamış, eğitimini tamamlamış veya bir aşamasında bırakmış olan vatandaşlarımıza okuma, yazma, sosyal, kültürel ve mesleki kurslar veren eğitim kurumlarıdır” dedi.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ


Bu kurslarla insanların yaşam kalitesini yükseltmek, bilgi ve becerilerini artırmak, onları meslek sahibi yapmak ve ülkeyi Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmanın öncelikli hedefleri olduğunu kaydeden Çoğu “Dünyada sınırların kalktığı, gelişen ve değişen teknolojiye uyumun elzem olduğu ve insanların yaşam standartlarının oldukça yükseldiği çağımızda yaklaşık 1300 değişik programda eğitim veren halk eğitim merkezlerinin önemi oldukça artmış ve artık halk eğitim merkezleri dikiş, nakış kursu imajından kurtulmuştur” dedi.

251 KURS AÇILDI


Çağın gereği olarak açılan kursların ve kursiyerlerin sayısını artırmak kadar, kurs kalitesini ve çeşitliliğini artırmanın da öncelikli amaçları olacağını kaydeden Çoğu yıl içinde açılan kurslarla ilgili de bilgi verdi. Bu yıl içerisinde 60 mesleki, 151 genel ve 40 okuma yazma kursu olmak üzere toplam 251 kurs açtıklarını ve bu kurslarda 5 bin 99 kursiyere ulaştıklarını kaydeden Çoğu “Bunu da nüfusumuza oranlarsak yüzde 5 yapar ki, sadece gece eğitimi veren bir kurum için başarı sayılabilir ama altını çizerek söyleyeyim ki ben ve ekibim için başarı sayılmaz” dedi.

SINAV İŞLEMLERİNİ DE YÜRÜTTÜK


Okullar hayat olsun projesi kapsamında 54 adet kurs açarak örgün eğitime devam eden öğrencilerin sosyal kültürel yönden gelişmelerine de katkı sağladıklarını ifade eden Çoğu, ayrıca açık öğretim faaliyetleri kapsamında 818 açık lise, 895 açık öğretim öğrencisinin kayıt, kayıt yenileme, nakil ve sınav işlemlerini yürüttüklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim