Çerkezköy Bakış - 2018 yılında öğrencilerine kapılarını açan ve eğitimdeki başarısıyla dikkat çeken Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi yeni bir döneme geçiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaklaşık 2 yıl önce yatırım programına alınan 100 erkek, 100 kız kontenjanlı pansiyon da tamamlanıp Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Bakanlık tarafından pansiyon açılışı tamamlandı. Bu kapsamda Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi, yeni eğitim- öğretim yılından itibaren LGS kılavuzunda "pansiyonlu" olarak tercihe açılacak. Şehir dışından gelmek isteyen öğrenciler, okulu tercih edebilecek. Ayrıca, yakın ilçelerden servisle gelen öğrenciler istemeleri halinde pansiyon hizmetinden faydalanabilecekken, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri de pansiyonda kalabilecek.

“LGS KILAVUZUNDA "PANSİYONLU" OLARAK TERCİHE AÇILACAK”

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptığı açıklamada; “Seval Ahmet Çetin Fen Lisemizin artık 100 erkek, 100 kız kontenjanı olan bir pansiyonu var. Okulumuz bundan sonra LGS kılavuzunda "pansiyonlu" olarak tercihe açılacaktır. Yaklaşık iki yıl önce Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan pansiyon binamız yüklenici firma tarafından bitirilerek Müdürlüğümüze teslim edilmişti. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra Bakanlığımız tarafından pansiyon açılışı onaylanmıştır. Bundan sonra ilçemiz dışındaki öğrencilerde okulumuzu rahatlıkla tercih edebilecektir. Yakın ilçelerden servisle gelen öğrenciler istemeleri halinde faydalanabileceklerdir. Sadece Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri değil Proje okulu Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri de faydalanabileceklerdir. Pansiyonumuzda tam teşekküllü yemekhane, öğrenci dinlenme ve etüt odaları, bahçesinde iki adet voleybol basketbol sahaları bulunmaktadır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.  Allah devletimize zeval vermesin.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim