Çerkezköy Bakış - TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışına Kaymakam Murat Duru, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Zenginal, Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Müdürü Fahrettin karaman, okul müdürleri, öğretmeler, öğrenciler ve hayırsever çift Seval-Ahmet Çetin katıldı.

3 AYLIK EMEK

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının arından proje yürütücüsü Erhan Öztürk, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öztürk, “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl 2. sini düzenlediğimiz 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışımıza hoş geldiniz. Bilim fuarları genç beyinlerin, bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda açılışını yapacağımız fuarımızda 5 araştırma, 7 inceleme, 13 tasarım olmak üzere toplam 25 proje yer almaktadır Projeler türünün dağılımı Algoritma mantıksal tasarım, Gıda ve gıda arzı güvenliği, Tarım ve hayvancılık teknolojileri, Değerler eğitimi, Ekolojik denge, Dil ve edebiyat, Sağlıklı yaşam ve beslenme, Kültürel miras, Bilim tarihi ve felsefesi, Arıtılmış, sanal ve karma gerçeklik, Havacılık ve uzay, Steam, Ekolojik denge, Yenilenebilir enerji ve Malzeme bilimi ve teknolojileri olarak gerçekleşti. Yaklaşık 3 aydır çalışıp üreten, çalışmalarını proje olarak sizlere sunan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Fuar projelerimizin yanı sıra TEKNOFEST VE TÜBİTAK’ın ortaklaşa düzenlediği liseler arası İHA yarışmasına 2 sabit kanat, 1-döner kanat takımı, liseler arası roket yarışmasına ise BİR takım ile müracaat ettik. İlk iki aşamayı takımlarımız başarı ile geçmiştir. Final aşaması halen devam etmektedir. Bizlere bu süreçte destek veren okul yönetimimize, Okul Aile Birliğimize ve kıymetli misafirlerimize fuarımıza katılımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“ELLERİNE VE EMEKLERİNE SAĞLIK”

Projede emeği geçen herkesi tebrik eden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Seval- Ahmet Çetin Fen Lisemizin hazırladığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuar'ını ziyaret edip açılışını gerçekleştirdi. Tarihin gölgesinde adeta bilim şerbetinden içerek öğretmenlerinin refakatinde ortaya çıkardıkları birbirinden değerli projeleri yavrularımızdan tek tek dinleyerek incelemelerde bulunduk. Ziyadesiyle gözümüzü ve gönlümüzü doyuran yetenekli ve zeki yavrularımıza, okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyor, başarılarını devamını diliyorum. Bizlere güven veren geleceğin bilim adamlarının ellerine ve emeklerine sağlık” dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Duru ve katılımcılar projeleri inceledi ve öğrencilerden bilgiler aldı. Daha sonra Müzik Öğretmeni Gözde Dağ ve öğrencilerin müzik dinletisi sundu.

Editör: TE Bilisim