Çerkezköy Bakış - Başkan Albayrak burada Belediye Başkan Yardımcıları Laslo Sipos ve Josef Kiraly ile bir araya gelerek kardeş belediye çalışmaları kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan işbirliği programlarını görüştü. Kentin tarihi, mimari ve turistik yapı alanlarını da bu ziyaret kapsamında inceleme fırsatını bulduklarını belirten Başkan Albayrak kendilerine gösterilen ilgi ve davet için de yetkililere teşekkürlerini iletti.

TARİHİ MEKÂNLAR İNCELENDİ

Macaristan’da bazı temaslarda bulunan Başkan Albayrak, Kecskemet ve Başkent Budapeşte’de kültürel ve tarihsel mekânlarda incelemeler yaptı. Türkiye ve Macaristan arasındaki ilişkilere değinen Başkan Albayrak, Macaristan’da bulunarak buradaki Türk eserlerini yerinde görüp incelemekten ötürü memnuniyetini ifade etti. Başkan Albayrak, Budapeşte’de bulunan Gülbaba Türbesini ve Müzesi ile Türk tarihinde görkemli bir yeri olan Estergon Kalesini ziyaret etti.
Düzenlenen programda Başkan Kadir Albayrak ile birlikte, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe Saray, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Trakyakent Birlik Müdürü Behcet Atlı ve Türkiye Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken yer aldı.
 

Editör: TE Bilisim