Çerkezköy Bakış - Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan basın mensupları ile Mandalı Restoranda düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Mandalı, gazetecilerin zor şartlarda görevlerini icra ettiklerini belirtti ve gazetecilerin günü kutladı.
Mandalı, kahvaltı sonrası Kapaklı’ya yapılan, yapılacak ve devam eden yatırımlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TERMİK SANTRAL KONUSU
Başkan Mandalı, yaptığı konuşmada Kapaklı ve Çerkezköy arasında yapılacak Termik Santral’in yerine yenilebilinir enerji olan güneş enerjisi tarlaları ve rüzgar güllerinin tercih edilmesi gerektiğini belirterek, termik santral istemediklerini dile getirdi.

YATIRIMLAR GELECEK

Başkan İrfan Mandalı, 2018 yılında Kapaklıya yapılacak yatırımlar hakkında sorular soran gazetecilere Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi’nin yatırımlarından söz etti. Mandalı, yarı olimpik yüzme havuzu, alt yapı yatırımları ve TESKİ’nin 20 Milyon TL’lik yatırımlarının 2018 yılı içerisinde gerçekleşeceğini kaydederek, mahallelerde de halı saha yatırımlarının olacağını söyledi. Mandalı, 1000 kişilik kapalı spor salonu ile kapalı pazar yeri çalışmalarının başladığını, Pınarça Mahallesi’nde 3 milyon TL’lik bir spor salonu yapılacağını ifade etti. Ayrıca 15 Milyon TL’lik bir asfalt yatırımının da bu yıl içerisinde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

İKİZGÖLLER VE KAZAK GÖLÜ ÖZELLEŞME YOLUNDA

Kapaklı’nın gözde mesire alanları Kazak Gölü’nün özelleşmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini de kaydeden Mandalı, “İkizgöller mesire alanımız özelleşti. Yüzde 85’i belediye tesisi olacak ve geri kalan kısmı işletmeye açık olacak. Yapılacak tesislerle orada konaklamak isteyen vatandaşlarımız bir ücret karşılığı olacak fakat onun dışında herhangi bir ücret olmayacak. Özelleşme dediğimiz daha güvenilir ve muhafaza edilmiş alan şeklinde olacak.Kazak Gölü ile ilgili çalışmalarda sürüyor” dedi.

“BİZ TALEP ETTİK İZİN VERMEDİLER, YENİDEN YAZDIK CEVAP BEKLİYORUZ”
Başkan Mandalı daha Uzunhacı Mahallesi’nde bulunan ve atıl haldeki okul ile ilgili de konuştu. Gazetemiz Bakış’ın gündeme getirdiği konuyu dile getiren Mandalı, “Biz oradaki okulun tadilatını yapalım halka açalım, okul ihtiyacı olursa yine Milli Eğitim alıp okul olarak açsın. Bunu defalarca yazdık reddettiler. Şimdi tekrar bir yazı daha yazıp talepte bulunduk cevap bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI NEDEN KATILMIYOR?
İrfan Mandalı, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın da katıldığı güvenlik toplantısında Belediye Başkanı olarak katılma daveti bulunulmamasına sitemkar bir şekilde tepki verdi. Mandalı, iktidar partisinin belediye başkanı olsaydık o zaman güvenlik ve asayiş toplantısında olurduk diyerek sitem etti.

ÇETİN MUHTAR KENDİ MAAŞINDAN ALSIN
Sosyal medya hesabından belediyeyi eleştiren Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan’ın, çöp konteynerleri ile ilgili yaptığı paylaşım ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan İrfan Mandalı, “Muhtarlar artık maaşa bağlandı. Çetin muhtarımız muhtarlık maaşı ile mahallesine konteyner alır” şeklinde ironik bir cevap verdi.

TEŞEKKÜR ETTİ
İrfan Mandalı kendisi ile sohbet eden ve davetine icap eden tüm gazetecilere teşekkür ederek program sonunda fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim