Kapaklı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı dün yapıldı. Meclis toplantısında Kapaklı’nın nüfus artışını değerlendiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kapaklımızı şu an itibariyle 92 bin 3 adet nüfussa sahip oldu. Yüzde olarak 7-8’ler civarında resmi göç aldığımız gözüküyor. Gayri resmi olarak da yüzde 10 göçü Kapaklı’ya aldığımız gözüküyor” dedi.

Çerkezköy Bakış -
 Kapaklı Belediye Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi.
MECLİS TOPLANDI
Kapaklı Belediyesi Şubat ayı meclisi dün saat 14:00’da Kapaklı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Meclise şehir dışında olan Bahtiyar Büyükbüce ve Fatih Önkol’un dışında eksik katılan olmadı.
“GAYRİ RESMİ YÜZDE 10 GÖÇ VAR”
Mandalı meclis öncesi yaptığı konuşmada açıklanan nüfus verileri ile ilgili konuştu. Mandalı  Kapaklı’nın 7 bin civarında 2014 yılı itibariyle resmi bir göç aldığını sözlerineyerek, “Kapaklımızı şu an itibariyle 92 bin 3 adet nüfussa sahip oldu. Yüzde olarak 7-8’ler civarında resmi göç aldığımız gözüküyor. Gayri resmi olarak da yüzde 10 göçü Kapaklı’ya aldığımız gözüküyor. Bunun sebeplerini söylemeye gerek yok” açıklamasında bulundu.
“6 BİLİRKİŞİ BELİRLENDİ”
İrfan Mandalı konuşmasını tamamlamasının ardından açılış ve yoklama yapılarak saygı duruşunda bulunuldu. Gündem maddesi gereği dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Birinci dilekçe de Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü (Kapaklı) tarafından sunulan 22/01/2015 tarih ve 143 sayılı bilirkişi seçimin yapılması görüşmeye alındı. Yapılan bilgilendirmenin ardından Kapaklı’da 10 yıldır ikamet eden 6 kişinin bilirkişi olarak belirlenmesi gerektiği söylenirken, belediye tarafından yapılan değerlendirme Seyfettin Palas, Mustafa Gül, Sadettin İbo, Mehmet Karaçoban, Güray Mandalı ve Sami İkizler’in olabileceği ifade edildi. Yapılan oylama sonucunda belirlenen 6 kişilik bilirkişi heyeti oy birliğiyle kabul edildi.



PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
alan Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yazılan dilekçede ise Karaağaç ve diğer köylerin asfaltlanması, beton yol yapılması ve sıcak asfalt dökülmesi için İller Bankasından kredi alınması plan bütçe komisyonuna havale edildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediyez Etüd proje Müdürlüğü tarafından sunulan 26/01/2015 tarih 31 sayılı düzeltme konulu yazısında da caddeye sokak denildiği ve bunun düzeltilmesi gerektiği belirtilerek ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının devamında Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 26/01/2015 tarih ve 101 sayılı Dernek Üyeliği maddesinde de Başkan Mandalı Avrupa Birliği temsilen vakıf kurulmuş ve şahsıma yetki verilmesi gerekiyor derken, gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 26/01/2015 tarih ve 200 sayılı boş kadro değişikliği de meclis tarafından oy birliğiyle karara bağlandı. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 26/01/2015 tarih ve 304 sayılı İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası konusu ve Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 26/01/2015 tarih ve 305 sayılı Hükümet Konağı konusu da görüşülerek karara bağlanmak üzere İmar komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Toplantının devamında dilekçeler arasında yer alan 10 adet Belediyeye ait hisse satış dilekçelerinin tamamı oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 27/01/2015 tarih ve 327 sayılı Karaağaç Mahallesi İmar Harçları konusu yapılan bilgilendirmenin ardından karara bağlanmak üzere Tarife komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 27/01/2015 tarih ve 328 sayılı Belediye Hizmet Binası Çatı Düzenlemesi konusu da görüşülerek karara bağlanmak üzere oy birliğiyle İmar komisyonuna havale edildi.
PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Son dilekçede yer alan Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 28/01/2015 tarih ve 72 sayılı Kredi Kullanılması konulu yazının görüşmesinde ise köylerin tamamı Karaağaç ve Kapaklı da bazı yolların yapılması için İller Bankasından 12 Milyon TL kredi alınması ve Başkan İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi gerektiği ifade edildi. Konunun değerlendirilerek karara bağlanması için ilgili dilekçe Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.
SONA ERDİ
Gündemin son maddesinde ise İmar Komisyonuna havale edilen konular görüşülerek karara bağlandıktan sonra Kapaklı Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı sona erdi.
Editör: TE Bilisim