MasterChef'te Tantuni Rüzgarı! Popüler yemek yarışması MasterChef'te tantuni yemeği ile yarışmacılar ter döküyor. Peki, Mersin'in bu ünlü sokak lezzetini evde nasıl hazırlayabiliriz? İşte size hem pratik, hem leziz bir tantuni tarifi!
Evde Tantuni Keyfi
Sokakta yediğimiz leziz tantunileri evde de hazırlamak aslında çok kolay. Ancak etin doğru şekilde doğranması ve servis sırasında limonun yanında sunulması gibi püf noktalarını bilmekte fayda var.
Tantuni için Gerekli Malzemeler:
- Lavaş
- 350 gram dana antrikot
- 2 bardak su
- 1 adet soğan
- Çeyrek çay kaşığı sumak
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limon
- Karabiber
- Pul biber veya kırmızı toz biber
- Tuz
- Zeytinyağı
Tantuni Nasıl Hazırlanır?
- Dana antrikotu minik minik doğrayarak başlayın.
- Doğradığınız etleri 2 bardak suda haşlayın.
- Soğanı ince ince doğrayıp, üzerine sumak ekleyerek iyice ovun.
- Pul biber ekleyip harmanlayın.
- Zeytinyağını tavadan ısıtıp, suyunu süzdürdüğünüz etleri ilave edin.
- Etlerin rengi dönene kadar kavurun ve ardından et suyundan ekleyerek pişirin.
- Rengi dönen ve yumuşayan etlere baharatları ekleyin.
- Domatesleri küp şeklinde doğrayarak etlere ekleyin.
- Hazırladığınız soğan ve maydanoz karışımını bir araya getirin.
- Lavaşı etli harç ile ıslatarak, malzemeleri ekleyip sarın.
- Yanında limon dilimleri ile servis yapın.
Afiyet olsun!
Kaynak: HABER MERKEZİ