Çerkezköy Bakış- Koronavirüs salgını sürecinde Çerkezköy’deki meslek liselerinde görevli öğretmenler ve öğrenciler,  acil ihtiyaç olan maske, kolonya ve dezenfektan üretimi için gece-gündüz seferber oldu. Bu yoğun mesai döner sermaye olarak okullara ekonomik katkı sağlarken, vatandaşların da ihtiyaçları karşılandı.
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptığı açıklamada, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” ve “Üreten Mesleki Eğitim Gelişen Türkiye” düsturu ile başladığımız bu yolda döner sermaye marifetiyle salgın süresince piyasanın ve okullarımızın ihtiyaçlarını karşılayan meslek liselerimize Millî Eğitim Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi gönderilmiştir.” dedi.

“BU YIL MİLYONLAR AŞILMIŞTIR”

Gümüş, “2023 Eğitim vizyonunun temel ilkesi olan döner sermayeye bağlı üreten meslek liseleri ilçemizde hayat bulmuştur. Halit Narin Meslekî ve Teknik Anadolu Lisemiz temizlik malzemelerinin tüm çeşitleri ile adeta bir fabrika gibi üretim yapmıştır. Bu sürecin başlangıcından itibaren model okul Çanakkale Yenice Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret dahil her aşamasında ekiple birlikteydik. Yine aynı okulumuz "işimiz iş" sloganı ile yaptığı proje ile Trakya Kalkınma Ajansından yaklaşık 380 bin TL imalata meslekî eğitimin geliştirilmesi için hibe desteği almıştır. Türk Tekstil Vakfı Meslekî ve Teknik Anadolu Lisemiz sadece maskeyi değil makinasını da üretti ve diğer illere kurulumunu yaptı. Ayrıca 1 milyon 120 bin adet maske üretmiştir. Hacı Fahri Zümbül Meslekî ve Anadolu Lisesi 960 bin maske üretimi ile sürece katkı vermiştir. Bu yıla kadar yıllık 300- 500 bin arası döner sermaye cirosu var iken bu yıl milyonlar aşılmıştır. Salgın süreci ile ilgili değilse de Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Mobilya ve dekorasyon bölümü de döner sermaye marifetiyle mobilya üretimi yapmaktadır. Sürecin tamamında emeği geçen başta okul müdürleri Murat Güldez, Murat Kıroğlu, Tuğrul Selimoğlu ve Hasan Dede, müdür yardımcılarına, öğretmen arkadaşlarıma, döner sermaye saymanından üretimden görev alan öğrencilerimize kadar herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kulkandı.

Editör: TE Bilisim