Çerkezköy Bakış - Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla geçtiğimiz günler Çerkezköy’deki tüm siyasi parti temsilcilerinin ortak açıklamasının ardından olağanüstü toplanan Belediye Meclisinde de harekat ile ilgili ortak mesaj yayınlandı. Belediye Başkan Vekili Bulut Becerik başkanlığında toplanan Çerkezköy Belediye Meclisi tek gündem maddesini görüştü.


“PKK BİR CİNAYET ŞEBEKESİDİR”
İlk açıklamayı AK Parti Grup Başkanvekili Sait Yazı yaptı. Başkan Yazı, “40 yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir. Devletimiz güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslar arası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekatı oluşturmaktadır. DAEŞ, PKK, PYD, YPG’de aynıdır. Suriye’de 8 yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DEŞ, PYD, YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan PYD,YPG Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etme imkanı bulmuştur.  Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir.  Terör örgütüne sağlanan binlerce tır, silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu terör örgütleri Suriye’de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkanı bulmuşlardır.” dedi.


“KAHRAMAN MECLİSİMİZİN YANINDAYIZ”
Yazı açıklamasını şöyle sürdürdü: Otoritelerini, yüzbinlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalar da özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidir. Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir. Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri döndürmektir. Harekatın 9’uncu günü teröristlerin hamisi ABD ile mütabaka varılarak, Türkiye’nin istekleri kabul edilmiştir. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ, PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüzbinlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu’nu Belediye Meclisleri olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye meclislerimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır. 
“BU BÜYÜK MÜCADELE EN ÖNEMLİLERDEN BİRİDİR”
Yazı’nın ardından ise MHP Grup Başkanvekili Koray Önsel söz aldı. Önsel, “9 Ekim 2019 günü saat 16.00’da şanlı ordumuz Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat’ın doğusunda hain terör örgütü PKK, YPG, PYD’nin bölgeden temizlenmesi, kurulmak istenen terör devletinin imha edilmesi ve dolayısıyla sınırlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla Barış Pınarı Harekatı başlatılmıştır. Barış Pınarı Harekatı hem vatandaşlarımızın selamet, huzur ve güvenliği, hem de Suriye’de yaşayan tüm vatandaşların kendi topraklarında özgür bir biçimde yaşamalarının teminin açısından büyük önem arz etmektedir. Barış Pınarı Harekatı bin yıldır kardeşçe birlikte yaşadığımız, adeta etle tırnak gibi olduğumuz, Kürt kökenli vatandaşlarımızın hain terör örgütü PKK’nın zulmünden kurtarılması için verilen büyük mücadelenin en önemlilerinden bir tanesidir. Bugün yaşadıklarımızı, yıllar öncesinden gören ve gerekli uyarılarını kamuoyuna yapan MHP genel başkanımız, Dr. Devlet Bahçeli;
26 Temmuz 2012’de ‘Sınırlarımıza yakın alanlarda bölücü terör yuvalanmalarının devletleşmesine müsaade etmeyecek ataklık ve proaktiflik gösterilmelidir’ 6 Ağustos 2012’de, ‘Ülkemize yönelik tehditleri, en aza indirmek amacıyla, batı ucu Afrin’i ve doğu ucu Kandil’i içine alacak biçimde tesis edilecek, hilal şeklinde güvenlik kuşağı bir an önce sağlanmalı ve icra edilmelidir’ 3 Aralık 2013’te ‘PKK, PYD ortaklığı, Suriye coğrafyasında merkezde Ayn El Arab, batıda Afrin, doğuda ise Kamışlı’dan oluşacak özerk bir yönetim için düğmeye bastı. Türkiye gerekli adımları atmalıdır’ açıklamalarını yapmıştır.  Tarih bir kere daha Sayın Genel Başkanımızı haklı çıkarmıştır. Allah kendisinden razı olsun. Bugün terörün belini kırmayı, kendine hedef edinmiş ve var gücüyle her alanda terörle mücadele eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tüm devlet yetkililerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.


“BİRLİK VE BERABERLİK GÖĞSÜMÜZÜ KABARTMAKTADIR”
Önsel açıklamasını şöyle devam ettirdi: Devletimizin sınırlarını korumak, milletimizin huzurunu, refahını ve güvenliğini sağlamak maksadıyla verdiği haklı mücadele sonucunda milletimizde oluşan birlik ve beraberlik görüntüsü, göğsümüzü kabartmaktadır. Bu konu günlük siyasetin önünde ve partiler üstü bir konudur. Ne yazık ki her zaman olduğu gibi, ayrık otları da çıkmaktadır. Bu harekatı sulandırmak, hedef saptırmak gayesinde olanlar da vardır. Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak ve teröristlerin yuvalarını dağıtmak amacıyla yapılan harekatı savaş olarak nitelendirenler görülmektedir. Büyük Türk Devleti çapulcularla hiçbir zaman savaşmaz, sadece ezer geçer. Ecdadımızın kahramanlıkları tarihin sayfalarında altın harflerle yazmaktadır. Elbette Türkiye Cumhuriyeti meşru müdafaa hakkını kullanacaktır. Türk milleti sabırlıdır, fakat ayranı kabardığı zaman önünde durulmadığını bütün tarih ve dünya bilir. Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle “O zaman geldiğinde, şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-ı Milli uyanacak, 81 Düzce’den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.“ Ancak bugün verilen mücadele sadece ve sadece ülkemizin güvenliği ve Suriye’de yaşayan Arap, Kürt ve Türkmen vatandaşların güvenliği için yapılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Barış Pınarı Harekatı’na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin her bir ferdini gönülden kutluyor, üstün başarılar diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi tebrik ediyor, sonuna kadar desteklediğimizi beyan ediyoruz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bu toprakları bizlere vatan yapmak üzere şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Cenab-ı Allah Türkiye’nin ve Türk milletinin yardımcısı olsun. Allah gazamızı mübarek kılsın. Allah hainlerle mücadelede kerem ve lütfunu üzerimizden eksik etmesin, ilahi yardımını bizlerden esirgemesin.
“ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUZ”
Son olarak CHP Grup Başkanvekili Nedim Yılancı açıklamada bulundu. Yılancı, “Bu özel oturumda Barış Pınarı Harekâtını gerçekleştiren kahraman ordumuza destek olmak. Ülkemiz emperyalist ve bölücü dayatmayla karşılaştığında birlik ve beraberliğimizin siyaset üstü olduğunu ortaya koymak için toplanmış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi. Yılancı, “Kahraman Mehmetçiğimiz Suriye sınırında süre gelen PKK, YPG, DAEŞ gibi ülkemizin güvenliğini ve geleceğini tehdit eden bölücü terör unsurlarına karşı meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Bu harekât ne Suriye’nin toprak bütünlüğüne nede bölgede yaşayan Arap, Kürt ya da diğer etnik aidiyete mensup Suriye vatandaşlarına yapılmış bir harekât değildir. Barış Pınarı Harekâtı aynı zamanda Ortadoğu coğrafyasında yüz yıla yakın süre gelen böl, parçala, sömür, yönet anlayışına karşı da bir direniş ve eylemdir. Dostumuz görünen Ortadoğu’daki Arap hükümetlerinin Barış Pınarı Harekatına karşı durmasında en büyük sebebi egemen güçlerin kuklaları olmalarıdır. Vatan topraklarımızın tehdit altına girdiğinde bu topraklarda yaşayan insanların tamamına yakını farklı dünya görüşleri ve siyaset anlayışlarını bir kenara bırakarak ülkemizin birliğini ve bütünlüğü için mücadele etmeyi dünde başarmışlardır, bugün de başarma azim ve kararlılığındadır. Barış Pınarı Harekatında vatan ve millet sevdasıyla mücadele eden Kahraman Mehmetçiğimize üstün başarıları diyor, şehit olan Mehmetçiklerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize ve Vatandaşlarıma acil şifalar diliyorum.” dedi.


Yapılan açıklamaların ardından meclis toplantısı sona erdi.
 

Editör: TE Bilisim