Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“VATANDAŞIN TALEBİNE GİDERKEN HANGİ PARTİLİ OLDUĞUNU SORMUYORUZ”

Gündem maddeleri öncesi meclise sunulan ek gündem maddeleri esnasında AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a sorular yöneltti. İçli, “Kamuoyunda CHP İlçe yönetiminden bir kişinin hafta sonu belediyenin işçileri ve belediye araçlarının çalıştığı iddiası var bunu bizlerle paylaşır mısınız?” diye sordu.

“Eğer ki iddianızı somut delillerle ispatlarsanız ben hemen gereğini yaparım.” diyen Akay, “Şunu da bilmeniz gerekiyor ki, Çerkezköy Belediyesi hattına gelen her yardım telefonu kaydedilmekte. Dediğiniz gün ve saatteki telefon kayıtlarını ortaya çıkaracağım. Biz vatandaşın talebine giderken hangi partili olduğunu sormuyoruz.” diye cevap verdi.

“SİYASET YAPMAYI SİZDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ”

Başkan Akay ile İçli arasındaki sözlü münakaşa siyasete dayandı. Akay, İçli’nin siyaset yaptığını söylerken, İçli’de AK Parti’nin 18 yıldır iktidar olduğunu ve bu partiye mensup olduklarını kaydetti. İçli, Akay ve CHP’li meclis üyelerine yönelik, ‘Siyaset yapmayı sizden öğrenecek değiliz, biz 18 yıldır iktidar olan bir partinin neferiyiz, siyaseti biz size öğretiriz’ demesi üzerine Başkan Akay, “2 dönemdir size öğrettiğimiz gibi mi?’ cevabını verdi. 

TARTIŞMALAR YAŞANDI

Meclisin ilk oturumu istenmeyen görüntülere de sahne oldu. Gündem dışı görüşmelerin yapıldığı sırada AK Partili Meclis Üyeleri Adem İçli, Ahmet Yıldız, Mehmethan Atbaşı ile Cumhuriyet Halk Partili Nedim Yılancı ve Şahin Yılmaz arasında çıkan sözlü “üslup” tartışması bir anda ortalığın gerilmesine neden oldu. 

CHP ve AK partililer arasında hakarete varan sözlü tartışmalar yaşanınca devreye hemen başkan Akay ile diğer meclis üyeleri girdi. Akay oturuma ara verirken, meclis üyeleri de tartışan tarafları ayırdı.
Tartışmanın sonlanmasının ardından oturum tekrar açıldı ve gündem maddeleri görüşüldü.

Editör: TE Bilisim