Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ekim ayı olağan meclis toplantısına, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişlerince Oda’da yapılan inceleme sonucu düzenlenen rapor damga vurdu. Raporun okunması esnasında söz alan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, raporda meclisin bilgilendirilmesine yönelik bir ibare kullanılıp kullanılmadığını sorarak “Aksi halde geçmiyorsa meclise okunmamalıdır” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Üyesi Yılmaz’a ‘Raporun okunmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz?’ diye sorarak “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişlerince inceleme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis’e 14 konuda yapılan suç iddialarından alnımızın akıyla çıktık” dedi.

MECLİS TOPLANDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ekim ayı olağan meclis toplantısı saat 16.30’da Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında yapıldı. Toplantıya Bülent Bilecen, Gürkan Kesim, Mehmet Danyeli, Özcan Doğu Kaya ile Yasin Durak dışında tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı.

ODA GELİR-GİDERİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İlk gündem maddesi gereğince açılış ve yoklama, ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İkinci gündem maddesinde Oda’nın eylül ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ile mizanı görüşülerek ibra edildi. İlgili gündem maddesi hakkında bilgi veren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, Oda’nın eylül ayı gelirini 329 bin 115 lira, giderini ise 125 bin 626 lira olarak açıklandı. Yapılan bilgilendirme sonrasında Oda gelir-gideri, banka cetveli ile mizanı oy birliğiyle kabul edildi.

GÜLER MECLİS BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ

Üçüncü gündem maddesi gereğince Meclis Üyeliği sona eren Mehmet Aksoy’un yerine Meclis Başkan Yardımcısı seçildi. Meclis Başkanı Taha Ülker’in önerisiyle Meclis Başkan Yardımcılığına Aktaş Güler aday gösterildi. Gizli oy açık sayıma göre yapılan oylama sonucunda Aktaş Güler, Meclis Başkan Yardımcılığına seçildi.

KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİMİ YAPILDI

Mecliste ayrıca Mehmet Aksoy’un yerine Akreditasyon İzleme Komitesi ile komisyon üyelikleri seçimi yapıldı. Akreditasyon İzleme Komitesi Üyeliğine Kadir Uz, İnşaat Komisyonu Üyeliğine İsmail Akın, Üye ve Kurumlararası İlişkiler Komisyonu’na Mehmet Sait Erdem, Çevre Sağlık Eğitim Komisyonuna Reşat Ünlü, Dış İlişkiler-Fuar ve Sergi Komisyonuna ise Mehmet Erdoğan seçildi.

RAPOR GÖRÜŞÜLMEYE AÇILDI

Son gündem maddesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişlerince Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan inceleme sonucunda düzenlenen rapor görüşmeye açıldı.

YILMAZ: MECLİSE BİLGİ VERİLMESİ YAZISI VAR MI?

Meclis Başkanı Taha Ülker’in rapor hakkında meclise bilgi vereceği sırada söz alan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, “Söz konusu yazıda meclise bilgi verileceği yönünde bir ibare kullanılmış mıdır? Eğer raporun, meclis üyelerine okunması yönünde bir ibare yoksa, rapor meclise okunmasın. Kaldı ki müfettişten bizim haberimiz de yok. Bunu bilen var mı?” dedi.

ERDOĞAN: NEDEN HABERİN YOK?

Meclisin bu bölümünde mecliste tansiyon yükseldi. Hacı Mehmet Erdoğan, herkesin haberi olduğunu söyleyerek “Senin neden haberin yok” diye çıkıştı.

KOZUVA: KİMSEYE ÖZEL MÜFETTİŞ GELMEDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Buraya kimseye özel müfettiş gelmedi. Müfettiş, Rahmi beyden bilgi alması gerekiyorsa, ne isterse alabilir. Bu raporun sizi çok rahatsız ettiğini çok net biliyorum.” dedi.

AKIN: ÖNEMLİ OLAN RAPORUN OLUMSUZ OLMAMASIDIR

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, müfettiş çalışması sonucunda raporun önlerine geldiğini söyleyerek “Bu masa başında oturuyorsak eğer, önemli olan raporda olumsuz bir şeyin olmamasıdır. Gelen rapor sonucu ise Oda’da bir şey olmadığı yönündedir. Olumsuz bir şey olsa buna sevinecek miyiz?” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: YAZMIYORSA OKUMAYIN

Yeniden söz alan Yılmaz, söz konusu raporda meclis üyelerine okunması yönünde ibare geçiyorsa, raporun mecliste okunması gerektiğini ifade ederek “Aksi halde geçmiyorsa meclise okunmamalıdır. Ben raporun okunmasından rahatsızlık duymuyorum, öğrenmek istiyorum. 1 yıllık meclis üyesiyim. Oda’da bakanlık müfettişlerinin yapmış olduğu teftiş sonuçları meclis üyelerine okunmasına dair raporun altına yazar. Bütün raporlara yazar. Eğer yazmıyorsa okumayın, bizimle ilgisi yoktur demektir.” diye konuştu.

BURAK: MECLİS BİLGİLENDİRİLMELİ

Meclis Üyesi Dilaver Burak, rapor hakkında meclisin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

KOZUVA: NEDEN RAHATSIZLIK DUYUYORSUN?

Süleyman Kozuva, Meclis Üyesi Yılmaz’a yönelik ‘Raporun okunmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz?’ diye sorarak “Müfettişler 2 ay boyunca odamızı incelediler. Sonuç olarak bir rapor bize bildirildi. Ancak raporda meclis üyelerine anlatılması yönünde bir ifade yazmıyor. Biz sadece meclisi bilgilendirmek istedik” Diye konuştu. Bunun üzerine Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, teklifi geri çektiklerini söyledi.

BAKANLIĞA SORULACAK

Kozuva, söz konusu rapor hakkında meclisin bilgilendirilip bilgilendirilmediği yönünde Bakanlığa yazı yazacaklarını söyleyerek, gelen cevaba göre karar vereceklerini belirtti. Dilek ve temenniler bölümünün ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ekim ayı olağan meclis toplantısı sona erdi.
Editör: TE Bilisim