Çerkezköy Bakış - Kapaklı Belediye Meclisi 2018 yılı Ekim ayı olağan toplantısının 1.oturumu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri görüşülmeden önce Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir açılış konuşması gerçekleştirdi. 2019 yerel seçimlerine az bir süre kaldığını ve adayların yavaş yavaş şekillenmeye başladığını belirten Mandalı, “Bazı partilerin aday adaylığı için yatırılacak olan meblağlar belli olmaya başladı. Demokrasimize ve burada mücadele edecek tüm vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyor ve burada demokrasinin kazanmasını, demokrasi ile beraber de bir an önce de Türkiye’nin ekonomik anlamda refaha kavuşmasını özellikle vurgulamak istiyorum. Yapılan bazı araştırmalara göre maalesef ekonomi ile ilgili bazı iflaslar ve esnafların batma noktasına geldiğinin farkına varıyoruz. Umuyorum ki ekonomi en kısa zamanda düzelir ve Türkiye ekonomik anlamda özgürlüğüne kavuşmuş olur. Bizler de 31 Mart’a doğru giderken de kavgasız gürültüsüz demokratik yollar içerisinde geçiririz diye düşünüyorum. Ayrıca ilçemize atanan yeni Kaymakamımız Mustafa Ünlüsoy’a da başarılar diliyorum. Beraber bir şekilde hem devlet erkanıyla hem de biz yerel yöneticiler olarak bir takım gibi oynayarak şehrimizin gelişmesinde büyük katkılar sunacağımızı düşünüyorum. Bu sayede de Kapaklı ihtiyacı olan yatırımlara bir an önce kavuşmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

5 DAKİKADA BİTTİ

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından 2018 yılı Ekim ayı olağan toplantısı açılış ve yoklama ile başladı.  Saygı duruşunda bulunulmasının ardından ise maddeler görüşüldü. Meclis üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı 5 dakika bile sürmedi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 2.oturumun 8 Ekim Pazartesi günü saat 16.00’da yapılacağını belirtti.

ASFALT TARTIŞMASI DEVAM ETTİ

Kısa süren meclisin ardından ilçenin aylardır gündemi olan asfalt plenti ile ilgili tartışmalar başladı. İlk olarak söz alan AK Partili meclis üyesi Metin Kanat; “Bir tutturdunuz asfalt şantiyesi. Kamuoyunda AK Parti asfalt şantiyesine karşı geldi, o yüzden asfalt çalışmaları yapılmıyor diye bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz şantiyeye değil, yerine karşı olduğumuzu belirttik.“ dedi. Kanat konuşmasını “Belediye meclisinde belediyenin işlerini konuşmamız gerekir. Ülkede ekonomik kriz var muhabbetine girmeye gerek yok. Suni, geçici bir bunalmadır. Bunu yerel seçimlere mal etmeyelim. Burası belediye meclisi, belediyenin krizini konuşalım. Belediye 5 yıldır ne hizmetler yaptı, bunu konuşalım.” diye sürdürdü.

ASFALT PLENTİNİN ZERRE KADAR ZARARI YOK

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise kötü parti yoktur kötü yönetici vardır sözünü yineleyerek;“AK Parti içerisinde bazı kötü yöneticiler böyle bir açıklama yaptı. Lüzumsuz açıklamalar neticesinde de asfalt plenti ÇED raporu olmadığı ifade edilerek mühürlendi.  Asfalt plentinin hem çevreye hem topluma zerre kadar zararı yok. Zararı olsa ben de sizinle hemfikirim. Saray’da asfalt şantiyesinin hemen yanında çiftçi ayçiçeği, buğday üretiyor. Kapaklı’yı seviyorsak hep beraber belediyeyi 9-10 milyon lira zarara uğratmadan giderek mührün kaldırılması için uğraşalım. Havalar güzel iken asfaltlara başlayalım.” dedi.

“FİRMAYA 20 GÜN SÜRE TANIDIK”

Mandalı konuşmasını “Firmaya 20 gün süre tanıdık. 20 gün içerisinde çalıştıramadığı takdirde fes ediyorum firmayı. 20 gün içerisinde eğer gerçekten asfalt plentiyle ilgili ÇED raporu alamazsa ben tek taraflı feshediyorum ve onun yapmış olduğu ihale şartnamesindeki geçici teminat mektubunu da yakıyorum, bütçeme alıyorum. Yetki bende var. Ama ben diyorum ki çevreye zararı yok. Firma 30.09.2019 tarihinde işini bitirip gidecek. Bahsettiğiniz okul 2019-2020 eğitim öğretim yılının 2.döneminde faaliyete geçecek. “ diye sürdürdü.

“KAPAKLI’YA DAHA ÖNCEDEN DE ASFALT ŞANTİYESİ KURULMADAN ASFALT YAPILDI”

Konuyla ilgili söz alan Kapaklı Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin AK Partili meclis üyesi Mustafa Çetin “Kapaklı’ya ve diğer ilçelere asfalt yapılıyor. Kapaklı’ya daha önceden de asfalt şantiyesi kurulmadan asfalt yapıldı. 2019 yerel seçimlerinin malzemesi ortada. Bir tanesi asfalt şantiyesi, bir tanesi termik santrali olarak biliniyor. Vatandaş bu tartışmayı iyi okuyor. Vatandaş bu tartışmalarda kim ne demiş diye takılmıyor. 5 yıldır ne yaptınız bunu soracak size vatandaş.” dedi.

“ASFALTTAN SİZE MALZEME ÇIKMAYACAK”

Konuşmasını sürdüren Çetin;“Mevzuat çok net açık asfalt şantiyesi genel şartnamede bir ek madde. Arzu ederse böyle bir yer isteme hakkına sahip ama illa orası olacak diye bir kanun yok. Başka bir yere yapar. İsterse Saray’da Çerkezköy’de yapar. Sizden yer istemiş sizin gösterdiğiniz yeri de çevre ve şehircilik uygun görmemiş bu kadar basit.  Şimdi bunun arkasına sığınıp ‘AK Partililer hizmet istemiyor’ demenizin halkta karşılığı yok. Asfalttan size malzeme çıkmayacak.” dedi.

“2019’DA GİDİCİSİNİZ BAŞKAN”

Tartışmaların sürdüğü mecliste son olarak söz alan Kapaklı Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin AK Partili meclis üyesi Mustafa Çetin, Başkan İrfan Mandalı’ya hitaben; “Termik santralle uğraştığınız kadar Kapaklı’nın altyapısıyla, içme suyuyla, parklarıyla uğraşsaydınız keşke. 2019’da gidicisiniz sayın başkan.” dedi.
Mandalı ise Çetin’e “Zaten uğraşmasak 15 yıldır burada olmazdık, demek ki uğraşıyoruz.” karşılığı verdi.

Editör: TE Bilisim