Çerkezköy Bakış - MESS, TMS ile yapılan görüşmede, ilk 6 ay için işyeri ortalamasının yüzde 6,4’ü olarak, sosyal yardımlarda ise ilk yıl için yüzde 12,8 olarak artış önermişlerdi. MESS’in yeni ücret ve sosyal haklarda artış teklifi kabul edilmedi ve eylem kararı alındı. TMS üyeleri, 12 Ocak’taki ilk eylemlerini ardından  ikinci kez bugün Çerkezköy meydanında toplandı.
“BURADA BİR METAL EMEKÇİSİNİN CENAZE TÖRENİ İÇİN TOPLANDIK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından işçilere seslenen TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Bugün burada, MESS tarafından açlığa mahkum edilen bir metal emekçisinin cenaze töreni için toplandık.  Şimdi size, merhumu nasıl bilirdiniz diye sorsam, hiç şüphe yok ki çok çalışkandı dersiniz. İşinin ustasıydı, ailesinden, ülkesinden ve ekmeğinden başka derdi yoktu dersiniz. İşyerini evi, işini namusu bilirdi dersiniz. Sonunda da, üretti, kazandırdı ama maalesef, kendisi kazanamadan mevta oldu dersiniz. İşte bugün, bu merhumu, bu onurlu, çalışkan metal emekçisini toprağa veriyoruz. Kardeşlerim, o kalp krizinden, kanserden ya da trafik kazasından ölmedi. Neden öldü biliyor musunuz? Açlıktan öldü, açlıktan… MESS tarafından açlığa terk edildi. Daha fazla dayanamadı ve öldü. Şimdi hepinizi, bu çalışkan, vatansever, dürüst metal emekçisinin naşı önünde saygıya davet ediyorum. Ruhuna el fatiha! Evet, birileri kazandı, ihracat rekorları kırdı. O sadece hakkını istedi. Ama bu hakkı ona çok gördüler. Sana TÜİK’in enflasyonu yeter, idare et dediler.” dedi.
“BİZİM VERDİĞİMİZLE İDARE ET DEDİLER”
Konuşmasına devam eden Koçak, “Bak pinpon topunun fiyatı düştü. Yazın soba borusu, kışın plaj havlusu sudan ucuz dediler. Gıdayı, eğitimi, ev kirasını, sağlığı boş ver. Bizim verdiğimizle idare et dediler.  Sonunda beklenen oldu kardeşlerim. Metal emekçisi açlıktan öldü. Peki biz, hala hayatta olanlar, direnenler, mücadele edenler, yaşam ve onur mücadelesi veren kardeşlerimizin, açlıktan ölmelerine izin verecek miyiz? Onların emeğini, alın terini, ekmeğini yerde bırakacak mıyız? Bırakacak mıyız? Elbette bırakmayacağız. Kol kola girecek, birleşeceğiz, sesimizi yükselteceğiz, direneceğiz, direneceğiz ve sonunda kazanacağız. Kardeşlerim, kimse metal emekçisini hafife almasın kimse, önümüze sadaka gibi atılan zam oranlarına Boyun eğeceğimizi düşünmesin. Biz bir oldukça, kenetlenip, birbirimize sarıldıkça ve sendikamız Türk Metal’in arkasında durdukça, evel Allah her türlü güçlüğün üstesinden geleceğiz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Eylemse eylem,grevse grev, Türk Metal emekçisi hakkını alana kadar susmayacak.Türk Metal emekçisi bu yolda, asla sendikasını yalnız bırakmayacak. Meydanlarda, yollarda, Bu güzel ülkenin dört bir yanında ne gerekiyorsa onu yapacak, kırmadan, dökmeden, ama sonuna kadar hak ettiğinin peşinde olacak. Yani kazanacak dostların. Kazanacak… Evet, açlıktan ölen bir metal emekçisini toprağa veriyoruz. Ama biz bir ölür, bin diriliriz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun kardeşlerim.” ifadelerini kullandı.
Koçak’ın konuşmasının ardından kürsüye imam kıyafeti giyen bir kişi  önde sendika üyeleri ise arkasından üzerinde “Mevta çok çalıştı, açlıktan öldü” yazan bir tabut getirdi. 

Editör: TE Bilisim